CROPIX
SLUŽBENO PRIOPĆENJE

IVA MAJOLI OBJAVILA SASTAV FED CUP REPREZENTACIJE Konjuh i Vekić predvode Hrvatsku u Estoniji

Piše: HinaObjavljeno: 09. siječanj 2017. 13:44

Izbornica hrvatske Fed Cup reprezentacije Iva Majoli prijavila je sastav za predstojeći turnir Prve skupine tog natjecanja, koji će se u estonskom Tallinnu održati od 7. do 11. veljače, a u postavi su najbolja hrvatska tenisačica Ana Konjuh (WTA - 36.), Donna Vekić (WTA - 97.), Tena Lukas (WTA - 327.) i 17-godišnja debitantica Lea Bošković (WTA - 930. u paru).

Majoli je pojasnila svoj izbor, opravdavajući izostanak nekih standardnih reprezentativki.

"Veselimo se ovogodišnjem Fed Cupu, jer idemo s jednom od najmlađih ekipa. Nažalost, prošla godina bila je dosta teška za Petru Martić, Janu Fett i Dariju Jurak, koje su se mučile s ozljedama. S obzirom na to, i želju da svoj renking vrate tamo gdje im je mjesto, dio njih je odlučio ostati u Australiji. Naime, nakon Australian Opena je dosta turnira nagradnog fonda 60.000 i 25.000 dolara pa žele sakupiti što više bodova. Svakako računamo na njih ubuduće", pojasnila je Majoli u pismenom priopćenju iz Hrvatskog teniskog saveza.

Na turniru u Tallinnu će nastupiti 14 reprezentacija koje će biti podijeljene u četiri skupine. Uz Hrvatsku, sudionici će biti Austrija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Estonija, Gruzija, Izrael, Latvija, Mađarska, Poljska, Portugal, Srbija, Turska i Velika Britanija.

Očekuje se da će za nositelje biti postavljeni Poljska, Hrvatska, Velika Britanija i Srbija pa se te reprezentacije neće moći sastati u natjecanju u skupini.

Pobjednici svake od skupina plasirat će se u polufinale, a pobjednici tih susreta izborit će prolaz u travanjske kvalifikacije za Svjetsku skupinu 2.

Linker
20. travanj 2024 08:13