Zadar, 180916.
Sportska dvorana Kresimira Cosica. Prvi mec treceg dana polufinala Davis Cup-a, Hrvatska - Francuska. Mec izmedju Marina Cilica i Richarda Gasqueta.
Na fotografiji: Marin Cilic.
Foto: Jure Miskovic / CROPIX
Jure Miskovic / CROPIX / CROPIX

RIJEČ TRENEROVA

IZBORNIK PREZADOVOLJAN POSLIJE VELIKE POBJEDE NAD FRANCUZIMA U ZADRU 'Marin je pokazao da je pravi lider', 'Još nismo svjesni što smo napravili'

AUTOR:
  • Sportske novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 18.09.2016. u 16:48

 • Izbornik reprezentacije Željko Krajan je bio tek naoko miran, ali nema sumnje kako je presretan nakon ulaska u finale Davis Cupa.

  - Još nismo svjesni što smo napravili, nevjerojatna stvar je finale Davis Cupa, stvarno odličan rezultat. Kad igraš doma pritisak je jako velik, protivnik je bio vrlo jak, ali Marin je pokazao da je pravi lider i bio je svjestan koliko mora dati za ovaj veliku uspjeh - izjavio je Krajan.

  - Dečki su nevjerojatni, atmsofera je sjajna u ekipi, uspjeli smo zbog složnosti i atmofere u momčadi. U finalu želimo igrati doma, publiak je velika pomoć i nadamo se Argentini u finalu. Želim se zahvaliti svima koji su došli i podržali nas ova tri dana - zaključio je hrvatski izbornik.

   

  Ivan Dodig bio je spreman uskočiti ako zatreba, ali Čilićeva pobjeda označila je kraj pitanja pobjednika.

  - Osjećam se predivno, kao i cijela ekipa, čestitam Marinu na današnjem meču, pokazao je da je vođa ove mlade ekipe. Mi smo složni, dajemo maksimum na terenu, bili smo ozlijeđeni Borna i ja, ali smo izvukli maksimum i ostvarili pobjedu pred domaćm publikom - kaže Dodig.

  - Marin je pokazao da ima tenis s kojim može osvajati velike turnire i sad je na jako visokom nivou i nadam se je pred njim puno sjajnih godina.

  Kemija je najbitnija, posebno u Davis Cupu. imamo odličan odnos jedni prema drugima, uvijek smo iskreni jedni prema drugima, otvoreni. Izbornik je vukao sjajne poteze i donosio ispravne odluke cijelo vrijeme - zaključio je Ivan Dodig.

   

   

  Iz drugih medija