Francois Nel/ Getty Images
JURAK UMJESTO BOŠKOVIĆ

POJAČANJE ZA HRVATSKU FED CUP REPREZENTACIJU U Tallinnu će zaigrati naša najbolje rangirana igračica u parovima

Piše: HinaObjavljeno: 03. veljača 2017. 15:54

Hrvatska Fed Cup reprezentacija bit će snažnija za iskusnu 32-godišnju Zagrepčanku Dariju Jurak, našu najbolje rangiranu igračicu u parovima, koja će na skorašnjem turniru Prve skupine Euro-afričke zone, od 8. do 12. veljače u Tallinnu, zamijeniti juniorku Leu Bošković.

Priključivanje Darije Jurak sastavu u koji je hrvatska izbornica Iva Majoli prethodno uvrstila Anu Konjuh, Donnu Vekić i Tenu Lukas, nesumnjivo će biti značajno pojačanje. Jurak je u ovom trenutku 35. na WTA ljestvici igračica parova, a u Fed Cupu je u 16 mečeva u parovima ostvarila 11 pobjeda (11-5). Debitirala je za reprezentaciju 2003. godine, a od 2013. je neizostavna članica reprezentacije.

Jurak je dobru formu potvrdila i na turniru u ruskom St. Peterburgu, gdje je u paru sa Švicarkom Xeniom Knoll stigla do polufinala u kojem će se suprotstaviti 3. nositeljicama Kristini Mladenović i Dariji Gavrilovoj.

Hrvatska je u Tallinnu smještena u skupinu B s reprezentacijama Mađarske i Bosne i Hercegovine. Uspiju li naše tenisačice osvojiti prvo mjesto, igrat će za plasman u kvalifikacije za Svjetsku skupinu 2 protiv pobjedničke reprezentacije iz skupine C, u kojoj su Velika Britanija, Latvija, Portugal i Turska.

Linker
19. travanj 2024 18:24