Morgan Hancock/Getty Images
NETKO NIJE DOBRO ČITAO...

ĐOKOVIĆ JE IPAK PREKRŠIO ZAKON, ALI ŠTO JE ONDA S NADALOM? 'Žao nam je što smo krivim tumačenjem pravila doveli Novaka u nezgodan položaj!'

Piše: HinaObjavljeno: 05. svibanj 2020. 22:15

Teniski klub "Puente Romano" iz španjolske Marbelle ispričao se prvom tenisaču svijeta Novaku Đokoviću, kojemu su u ponedjeljak dopustili trening na njihovom terenu, iako prema mjerama obrane od širenja novog koronavirusa u Španjolskoj, tenisači na to još nisu imali pravo.

Đoković se povratkom na teniski teren pohvalio objavivši video na svom profilu na Instagramu, misleći da ne čini ništa protuzakonito, jer su u ponedjeljak na snagu stupile ublažene mjere obrane od širenja novog koronavirusa, čime je određenim profesionalnim sportašima omogućeno ponovno treniranje.

No, na listi se nisu našli i tenisači, koji će na red doći 11. svibnja, što je objavom pojasnio i Španjolski teniski savez. Tenisači su mogli početi trenirati individualno na otvorenim površinama, ali ne i u teniskim klubovima.

"Mi smo shvatili da je profesionalnim sportašima dopušteno treniranje i omogućili smo g. Đokoviću korištenje naših sadržaja. Nakon razgovora sa teniskim savezom pojašnjeno nam je da moramo čekati do 11. svibnja za korištenje sadržaja teniskog kluba", objavio je teniski klub u svom priopćenju.

"To smo pojašnjenje podijelili s g. Đokovićem i dogovorili se da će nastaviti trenirati od tog dana. Žao nam je što smo krivim tumačenjem pravila, u dobroj namjeri, doveli g. Đokovića u nezgodan položaj", ispričali su se iz kluba.

U ponedjeljak je, prema vlastitom priznanju, trenirao i Đokovićev veliki suparnik i drugi tenisač svijeta Rafael Nadal. No, njegov je trening organiziran na privatnom terenu pa je upitno je li Nadal prekršio pravila koja je donijela španjolska vlada.

Linker
22. travanj 2024 03:21