Novak Đoković
 Clive Brunskill/Getty Images / Getty Images
ATP MONTE CARLO

ĐOKOVIĆ ŠOKIRAN U MONTE CARLU! MLADA ZVIJEZDA ZAUSTAVILA NAJBOLJEG TENISAČA SVIJETA Rus nakon gotovo dva i pol sata velike borbe izborio polufinale

Piše: HinaObjavljeno: 19. travanj 2019. 17:59

Ruski tenisač Daniil Medvjedev ostvario je svoju prvu pobjedu u karijeri protiv svjetskog broja jedan, svladavši u petak u četvrtfinalu turnira Masters 1000 serije u Monte Carlu Srbina Novaka Đokovića sa 6-3, 4-6, 6-2 te tako spriječio srpski obračun za finale, jer ga u polufinalu čeka još Dušan Lajović, koji je sa 6-4, 7-5 nadigrao talijanskog kvalifikanta Lorenza Sonega.

I Medvjedevu (ATP - 14.) i Lajoviću (ATP - 48.) ovo je prvo polufinale na turnirima iz Masters 1000 serije. Zanimljivo je da je ruski tenisač do ovogodišnjeg nastupa u Monte Carlu pobijedio u svega dva meča na ATP i Grand Slam turnirima sa zemljanom podlogom, a u ovom je tjednu nanizao četiri pobjede, od toga dvije protiv igrača iz Top 10 (Tsitsipas, Đoković).

Za preostala dva mjesta u polufinalu borit će se 11-erostruki pobjednik Monte Carla Španjolac Rafael Nadal i Argentinac Guido Pella te hrvatski reprezentativac Borna Ćorić i Talijan Fabio Fognini, koji će igrati u posljednjem meču današnjeg programa.

Mektić i Škugor u polufinalu

Hrvatski Davis Cup reprezentativci Nikola Mektić i Franko Škugor probili su se u polufinale ATP turnira Masters 1000 serije u Monte Carlu, gdje su u četvrtfinalu nadigrali 2. nositelje, Poljaka Lukasza Kubota i Brazilca Marcela Mela, sa 6-3, 7-5.

Mektić i Škugor su vodili sa 6-3, 4-1, ali su izgubili servis u sedmom gemu. Kubot i Melo su kod 5-5 došli do 15-40 na servis Škugora, ali je naš par spasio sve tri 'break-lopte' te u sljedećem gemu došao do 15-40. Poljak i Brazilac su spasili prve dvije meč-lopte, ali ne i treću.

Osijek, 050217. 
1. kolo Svjetske skupine Davis cupa izmedju Hrvatske i Spanjolske. U posljednjem mecu suocili su se Nikola Mektic i Pablo Carreno Busta.
Na fotografiji:  Nikola Mektic
Foto: Vlado Kos / CROPIX
Foto: Vlado Kos / CROPIX

Tako su Mektić i Škugor došli do prvog zajedničkog polufinala na turnirima Masters 1000 serije. Mektić je već dvaput bio pobjednikom, ove godine u Indian Wellsu s Horacijom Zeballosom i prošle godine u Madridu s Alexanderom Peyom, dok je Škugor po prvi put došao do polufinala na ovoj razini turnira. Škugor i Mektić su najbolji zajednički rezultat ostvarili 2017. u Wimbledonu, gdje su ih u polufinalu zaustavili Mate Pavić i Oliver Marach.

Naši tenisači u polufinalu čekaju pobjednike dvoboja argentinskog para Maximo Gonzalez - Horacio Zeballos i brazilsko-rusko kombinacije Marcelo Demoliner - Daniil Medvjedev.

U drugom polufinalu su britansko-brazilski par Jamie Murray - Bruno Soares i Nizozemci Robin Haase i Wesley Koolhof.

Linker
16. travanj 2024 09:41