Srđan Đoković
 Julian Finney/Getty Images / Getty Images
PROGOVORIO ZA RTS

ĐOKOVIĆEV OTAC VIŠE NIJE MOGAO ŠUTJETI NAKON ŠTO JE NOVAK ISPRAĆEN ZVIŽDUCIMA 'Nole je dokazao da nismo genocidan narod, zato mu i zvižde u Londonu'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. studeni 2019. 10:21

Otac jednog od najboljih tenisača današnjice, Novaka Đokovića u razgovoru za RTS odgovarao je na razna pitanja, pa i na ona o ugledu njegova sina u svijetu te o provokacijama koje je doživio u Londonu. Srđan Đoković kazao je kako je Novak popravio ugled Srba u svijetu.

Iza Novaka je teška godina koja je završila finalnim turnirom u Londonu, a u jednom ga je trenutku i publika uzela na zub.

- Kada ste prvi onda je veliki popis onih koji vas želse skinuti s trona. To kod Novaka traje već desetak godina, a uspjelo je samo Nadalo, ali to je u redu, to je sport. Novak se pojavio u nezgodnom trenutku za Srbiju i srpski narod. On je vratio vjeru i pokazao da mi nismo genocidan narod, da nismo najgori na svijetu te da smo dio europske kulture i civilizacije. Nemoguće je da jedan sportaš kakav je Nole dolazi iz genocidnog naroda kako su nas mnogi u prošlosti etiketirali. To je nečija predrasuda, nerealna slika, ali i dovoljan razlog zbog kojeg će mom sinu zviždati s tribina u Londonu, New Yorku ili nekim drugim gradovima. Strašno je kada čovjek to doživi - rekao je Srđan Đoković za srpski RTS.

LONDON, ENGLAND - NOVEMBER 12: Novak Djokovic of Serbia reacts in his singles match against Dominic Thiem of Austria during Day Three of the Nitto ATP World Tour Finals at The O2 Arena on November 12, 2019 in London, England. (Photo by Julian Finney/Getty Images)
Julian Finney/Getty Images / Getty Images
Novak Đoković

Ponekad takve situacije mogu prerasti i u incidentne?

- Ne možete zamisliti koliko je Novaku tada teško. Ali, uvijek je imao hrabro srce i hladnu glavu, a kako mu je točno bilo zna samo on. Zamislite, on je pripadnik jednog malog ponosnog naroda iz jedne male siromašne zemlje, koju su bombardirali ti svjetski 'stručnjaci' za bombardiranje. Jednu malu Srbiju bombardiralo je 20 moćnih zemalja, zamislite kakvi su to junaci! I on se izborio sa svim tim i postao jedan od najboljih tenisača svih vremena.

Linker
23. travanj 2024 14:20