Action Images via Reuters
WTA SAN JOSE

DONNA VEKIĆ DO DRUGOG KOLA WTA TURNIRA U SAN JOSEU Hrvatica nakon više od dva sata borbe sredila Japanku Misaki Doi

Piše: HinaObjavljeno: 30. srpanj 2019. 23:42

Hrvatska tenisačica Donna Vekić (WTA - 25.) plasirala se u 2. kolo WTA Premier turnira tenisačica u američkom San Joseu, gdje je u utorak u 1. kolu svladala Japanku Misaki Doi (WTA - 89.) sa 6-4, 3-6, 6-3 nakona dva sata i 14 minuta borbe.

Bio je ovo treći dvoboj ovih dviju tenisačica i druga uzastopna pobjeda 23-godišnje Osječanke, koja je slavila i u njihovom ovogodišnjem meču u meksičkom Acapulcu.

Vekić je u prvom setu stvorila dva 'breaka' prednosti, povela sa 5-2, ali je tek u drugom pokušaju osvojila servis za set. U drugom setu je Osječanka dvaput stvarala 'break' prednosti (2-1, 3-2), ali je nizom pogrešaka dopustila 28-godišnjoj Japanki niz od četiri gema i povratak u meč.

I u odlučujućem setu Dokić je pokazala igru s usponima i padovima. Uvjerljivo je otvorila set s tri osvojena gema, da bi ponovno nizom pogrešaka pomogla Japanki na putu do izjednačenja na 3-3. Ipak, uz veliki pomoć Doi, 'breakom' za 5-3 hrvatska tenisačica izborila je servis za pobjedu, ali je tada još jednom zaigrala i za suparnicu. Kod 30-15 je napravila dvije dvostruke pogreške i darovala 'break-loptu' Japanki koja je još jednom oduzela servis Osječanki.

No, kad je trebala produžiti meč, Doi je po sedmi put izgubila gem na početnom udarcu i nakon dva sata i 14 minuta Donnine muke su dobile sretan završetak. S obzirom na to da je osvojila dva poena manje od Japanke, napravila 12 dvostrukih pogrešaka i ukupno 39 neforsiranih uz 26 izravna poena, Vekić može biti sretna plasmanom u sljedeće kolo u kojem čeka pobjednicu dvoboja Bjeloruskinje Viktorije Azarenke (WTA - 38.) i francuske kvalifikantice Harmony Tan (WTA - 244.).

"Morat ću igrati puno bolje. Na neki način, bilo bi mi lakše igrati protiv Azarenke, jer njezinu igru poznajem", izjavila je Donna Vekić nakon meča koji će joj biti vrlo jednostavno zaboraviti sve osim konačnog rezultata koji joj je donio priliku da se pokaže u puno boljem svjetlu kad sljedeći put izađe na teren.

-----------------------------------------------------------------

WTA San Jose - 1. kolo

DONNA VEKIĆ (HRV/5) - Misaki Doi (Jap) 6-4, 3-6, 6-3

-----------------------------------------------------------------

Linker
16. travanj 2024 18:58