Donna Vekić
 Nathan Stirk/Getty Images for LTA / Getty Images for LTA
US OPEN

DONNA VEKIĆ Osječanka danas igra protiv Julije Görges

Piše: Davor BurazinObjavljeno: 02. rujan 2019. 12:21

Donna Vekić znala je što je čeka protiv Julije Putinceve, znala je što mora napraviti i kako slomiti naturaliziranu Kazahstanku. Četvrta pobjeda iz isto toliko međusobnih mečeva.

- Mislim da sam odigrala svoj najbolji meč do sada na turniru. Istina je, njena igra mi odgovara, a i uvjeti su bili dobri. Bez puno vjetra, nije bilo toliko vruće. Nešto kao savršen dan. Stvarno sam sretna kako sam odigrala.

Čim je dobila prvi set, mogla je polako početi otvarati šampanjac.

- Bilo je nekoliko dugih izmjena, dugih poena u prvom setu. Jako sam sretna da sam većinu takvih dobila. Putinceva je zeznuta igračica, tjera te da odigravaš puno udaraca, uvlači te u duge izmjene. U drugom setu sam igrala još bolje nego u prvom.

Najavili smo da će tako biti, da njena kontrolirana agresivnost vrijedi puno više protiv Putinceve, nego što je to bio slučaj s Arinom Sabalenkom. Bjeloruskinja se upecala u mrežu, napravila 51 neforsiranu pogrešku u dva seta.

Putinceva, eto, nije mogla okrenuti Vekić, a može li 23-godišnja Osječanka promijeniti tijek zbivanja u dvobojima s Julijom Görges. Sva tri meča od Njemice je izgubila, najvažniji je bio prošle godine u osmini finala Wimbledona.

- Nikada nisam dobila Görges. Ona je odličan igračica, dobra prijateljica, poznajem je dobro, kao i njen tim. Nadam se da će biti dobar meč i nadam se da je mogu pobijediti po prvi put. Nadam se da ovdje mogu izboriti svoje prvo četvrtfinale na Grand Slam turnirima.

U nadi je - spas. Vjerujemo da će biti spremna. Ulog je velik, motiv ogroman, definitivno prilika vrlo dobru sezonu učiniti još boljom

Linker
24. travanj 2024 18:02