Justin Setterfield/Getty Images
REPRIZA S POČETKA

EKSHIBICIJSKI SPEKTAKL NA OTVARANJU 30. IZDANJA UMAŠKOG TURNIRA - IVANIŠEVIĆ PROTIV PRPIĆA 'Ovo je sjajan način za obilježavanje jubileja'

Piše: HinaObjavljeno: 28. ožujak 2019. 15:04

Otvaranje jubilarnog, 30. izdanja ATP turnira u Umag u subotu, 13. srpnja ponudit će ekshibicijski spektakl, reprizu prvog finala umaškog turnira između Gorana Ivaniševića i Gorana Prpića. Bit će to idealan način za prisjećanje na finale turnira iz 1990. godine i obilježavanje ovog značajnog jubileja najstarijeg ATP turnira u ovom dijelu Europe.

Dva Gorana, koji su dvije godine nakon umaškog finala osvojili i broncu u parovima na Olimpijskim igrama u Barceloni te uz Ivaniševićevu broncu u pojedinačnoj konkurenciji osigurali prve hrvatske olimpijske medalje od samostalnosti, vratit će sve u dane kad je započela teniska priča u Stella Marisu. Bolji u tom finalu, rezultatom 6-3, 4-6, 6-4, bio je tada Prpić, iskusniji od dvojice imenjaka.

"Uspomene na tu 1990. i Umag mi nikada neće izblijediti. Bio je to moj jedini ATP naslov, a vjerujem da turnir, koji ove godine slavi ovako impresivan rođendan, nije mogao započeti na bolji način nego finalom dvojice domaćih igrača. Uvijek se rado vratim u Umag, a jako mi je drago što ću biti aktivni sudionik ovog rođendanskog izdanja“, izjavio je Goran Prpić.

Goran Prpić
Branimir Boban / Hanza Media / Hanza Media

U bogatoj igračkoj karijeri danas 54-godišnji Zagrepčanin igrao je u četvrtfinalu Australian Opena (1991.) i Roland Garrosa (1993.) te došao do 16. mjesta na ATP ljestvici 1991. godine. Karijeru su mu obilježila i dva velika ekipna naslova - osvajanje Hopman Cupa s Monikom Seleš 1990. te World Team Cupa uz Ivaniševića i Slobodana Živojinovića 1991. godine. Uspješnu natjecateljsku karijeru, prožetu brojnim velikim pobjedama (Wilander, Edberg, Borg, Bruguera i Muster na zemlji, Stich, Ivanišević), skratile su brojne ozljede. Nakon završetka igračke karijere, Prpić je započeo jednako tako uspješan trenerski put, a već dugo niz godina je među najcjenjenijim trenerima na svijetu, pogotovo kada je u pitanju ženski tenis.

"Ovo je sjajan način za obilježavanje 30. umaškog turnira. Tih godina smo Prpić i ja odigrali niz mečeva na Touru u kojima je uglavnom on pobjeđivao. Veže nas puno stvari, od Umaga, Barcelone, Davis Cupova... Vjerujem da će se ljudima u Umagu biti drago prisjetiti tog prvog finala kroz ovu ekshibiciju“, izjavio je Goran Ivanišević.

ATP Plava laguna Croatia Open Umag održava se od 12. do 21 srpnja.

Linker
20. travanj 2024 16:22