REUTERS/Arnd Wiegmann
ROGEROV KRAJ...

FEDERER JE IZNENADIO FANOVE SVOJOM POSLJEDNJOM IZJAVOM Na pitanje o kraju karijere legendarni Švicarac podvalio odgovor koji nitko nije očekivao!

Roger Federer je na pragu ulaska u peto desetljeće života, a igra gotovo kao u najboljim danima. Sve zanima do kada misli još igrati, a on je, nakon rušenja velikog rekorda, dao još jednu zanimljivu izjavu na tu temu...
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. studeni 2019. 11:55

Roger Federer ima 38 godina i treći je tenisač svijeta, podatak koji je toliko nevjerojatan da uvijek iznova izaziva maksimalno divljenje, te je ono što sve njegove fanove najviše zanima svakako podatak - do kada legenda planira još igrati!

Na to pitanje u pravilu odgovara jednom tjedno, posebice u ovakvim situacijama koji se tiču kraja sezone, a jedan od zanimljivijih odgovora dao je tijekom svoje južno i srednjo-američke turneje. Obišao je Argentinu, Čile, Meksiko, ponudio spektakl za tamošnje fanove...

Tennis - ATP Finals - The O2, London, Britain - November 14, 2019   Switzerland's Roger Federer and Serbia's Novak Djokovic before their group stage match   REUTERS/Toby Melville - RC28BD9UQUHX
REUTERS/Toby Melville

"Svi me pitaju dan, gotovo sat kada će se to dogoditi! E pa ja poručujem da moja majka želi da igram dokle god mogu i to je moj cilj", nasmijao se Federer i dodao:

"Ma nikad se neću umiroviti!".

Nedavno je u Meksiku sudjelovao u rušenju jednog rekorda, naime ekshibiciju protiv Aleksandera Zvereva pratilo je 42.517 gledatelja, pa je tako srušen rekord iz 2010. godine kad je duel Kim Clijsters i Serene Williams pratilo 35.681 posjetitelj.

"Da, mirovina je sjajna stvar. Lijepo je ručati s prijateljima, provoditi vrijeme s obitelji, radujem se tim događanjima. Imao sam priliku to i osjetiti na neki način u onih osam mjeseci 2016. godine kad nisam igrao tenis", rekao je Roger.

Ipak, njegova sljedeća izjava daje do znanja da će najmanje do Wimbledona biti maksimalno posvećen rušenju nekih drugih rekorda...

"Znam da mogu osvojiti Australian Open, jer imao sam tamo dvije nevjerojatne sezone, 2017. i 2018., kad sam pobjeđivao. To nije bilo tako davno i to mi daje nadu da mogu to ponoviti", poslao je poruku Federer svojim rivalima.

Linker
18. travanj 2024 14:24