Adrian Dennis / REUTERS
ATP TOUR

FEDERER NAKON ODMORA U ŠVICARSKOJ PREUZEO VAŽNU ULOGU U IGRAČKOM VIJEĆU 'Nazvao sam Rafu i pitao ga što misli o tome'

ATP Tour je zaronio u duboku krizu, mnogi igrači su nezadovoljni odnosom turnira prema njima, pa će ovaj angažman najboljih igrača u povijesti vjerojatno imati pozitivan utjecaj.
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 14. kolovoz 2019. 12:48

Roger Federer je tugu zbog gubitka dramatičnog finala Wimbledona od Novaka Đokovića liječio obiteljskim odmorom u - Švicarskoj, koju su obilazili karavanom.

- Dan nakon finala spavao sam u karavanu - otkrio je 38-godišnji Švicarac koji je propustio dvije meč-lopte za 21. Grand Slam titulu i devetu u Wimbledonu.

- Nisam baš dobro spavao u tom karavanu, ali klinci su inzistirali da baš na taj način upoznajemo Švicarsku.

Federer je priznao da je bio napola slomljen zbog poraza, ali odmor uz najbliže pomogao mu je u procesu oporavka.

- Užitak je bio provesti odmor kod kuće u Švicarskoj. Vrijeme je bilo prekrasno, puno smo šetali, pravili smo roštilj i sve je to bio pun pogodak.

Krajem prošlog tjedna pojavila se vijest da su Federer i Rafael Nadal postali članovi Igračkog vijeća, dakle pridružili su se Đokoviću, koji je predsjednik tog vijeća, u borbi za prava tenisača. ATP Tour je zaronio u duboku krizu, mnogi igrači su nezadovoljni odnosom turnira prema njima, pa će ovaj angažman najboljih igrača u povijesti vjerojatno imati pozitivan utjecaj.

- Nazvao sam Rafu i pitao ga što misli o tome da uđemo u Vijeće, rekao sam da ću to uraditi samo ako i on ide sa mnom. On je odgovorio na isti način i tako smo poslali naš prijedlog da se ponovno pridružimo Vijeću.

Linker
23. travanj 2024 14:43