Action Images via Reuters/Tony O'Brien
REAKCIJE NAKON KLASIKA

FEDERER ODUŠEVIO IGROM PROTIV ĐOKOVIĆA, PA NASMIJAO SVE Legendarni Švicarac objasnio što je napravio drugačije u odnosu na epsko finale Wimbledona

Duhovita opaska Rogera Federera nakon pobjede protiv Novaka Đokovića na ATP Finalsu u Londonu nasmijala je brojne gledatelje u Londonu
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 15. studeni 2019. 09:44

- Što sam napravio drugačije nego na Wimbledonu? Iskoristio meč loptu - nasmijao se Roger Federer nakon što se sa 6-4, 6-3 revanširao Novaku Đokoviću za ovogodišnji šok iz All England Cluba te je ušao u polufinale londonskog Mastersa, a Srbina poslao kući.

Izuzetno nadahnutom izvedbom, jednom od najboljih u 49 mečeva koliko ih je odigrao s Đokovićem (omjer je sada 23-26), Švicarac je ujedno omogućio Rafaelu Nadalu da peti put u karijeri završi godinu kao svjetski broj 1.

- Odigrao sam nevjerojatno. Pogađao sam prava mjesta i imao savršeno jasan plan igre - komentirao je Federer svoje malo remek-djelo u koje je ugradio 23 winnera i 12 asova, izgubivši na servisu tek 11 poena.

U derbiju hrvatskih trenera ovaj put je slavio Ivan Ljubičić, koji se pobjedi veselio još strastvenije nego Federer. I on i Goran Ivanišević sada mogu na odmor, a što se tiče Đokovića, pitanje je hoće li moći nastupiti na Davis Cupu u Madridu. Tijekom meča se, naime, žalio na bol u laktu.

- Bila je vrlo oštra, ali da je nešto ozbiljnije u pitanju, ne bih mogao igrati. Nadam se da ću biti OK. Odigrao sam loš meč, bio sam previše neutralan.

Federer će u polufinalu igrati protiv Nadala ili Tsitsipasa. Nadal za prolazak danas mora svladati Grka i nadati se da će Medvedev nakon toga pobijediti Zvereva.

Linker
20. travanj 2024 13:02