Anthony Gruppuso / Reuters / Reuters
OSUDE SA SVIH STRANA

FRANCUZ SRAMOTNOM IGROM NAVUKAO NA SEBE BIJES ČITAVOG TENISKOG SVIJETA Ni Đokoviću nije bilo jasno što se događa: 'Ja igram za sebe, a ne za druge'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. rujan 2016. 12:15

Iako se plasirao u finale US Opena, teniski svijet danas ne priča o trenutno najboljem tenisaču svijeta, Novaku Đokoviću već o njegovom protivniku u polufinalu, Francuzu Gaelu Monfilsu.

Naime, pri rezultatu od 5:1 u prvom setu Francuz je na neki način odlučio tankirati njegov ostatak na način da je nezainteresirano vraćao Novakove serivise što je usput iznerviralo i publiku. Jasno je kako je Monfils znao da praktički nema šanse vratiti se u set, ali takav tenis bio je potpuno nepotreban.

To je zbunilo i Đokovića koji je uspio i izgubiti jedan servis, ali u konačnici i privesti set mirno kraju. Svjetski br. 10 šokirao je sve prikazanom igrom. Bilo je tu svega, od besmislenog nabijanja loptice do genijalnih poteza. Ipak, nakon završetka meča Francuz je u neku ruku uspio ostati profesionalan.

- Na početku je Novak igrao dobro. Mene nije išao servis i vrlo brzo bilo je 5:0. Morao sam malo mijenjati igru i pokušao sam mu se uvući u glavu, malo ga izbaciti iz ritma. To je bilo sve.

Neki su se složili s Monfilsom i govorili kako je njegov 'ludi' tenis čak i imao nekog smisla. Francuz se nakon susreta branio tako što je kazao kako je morao mijenjati strategiju.

- Samo sam htio pronaći rješenje. Ispričavam se ako to nije bilo po pravilima, ali kada tražiš neki izlaz, onda to činiš s onom igrom s kakvom možeš.

Jedan od žešćih kritičara takvog tenisa bio je i legendarni John McEnroe, ali Francuz je imao spreman odgovor i za njega.

- Kada tako odlučim igrati pola seta znam da će sve biti drugačije. Ali, ja igram za sebe, a ne za druge ljude. Pokušavam dobiti meč. Žao mi je ako neki misle da je to neprofesionalno, ali još uvijek radim na sebi, učim.

Linker
20. travanj 2024 02:18