Neven Jurjak
VRSAR

GARANCIJA ODLIČNOG TENISA I SJAJAN UVID U TENISKU BUDUĆNOST Antonio Voljavec i Nora Knežević glavni domaći aduti na Maistra Cupu

U Vrsaru turnir za djevojčice i dječake do 14 godina iz kalendara Tennis Europe.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 04. rujan 2019. 11:54

Nakon uspješno organiziranog 35. Memorijala Slavoja Grebla, koji je okupio ponajbolje europske tenisače do 12 godina, te Perina Memorijala, turnira prve kategorije Međunarodne teniske federacije za juniorke i juniore do 18 godina, sezonu međunarodnih teniskih natjecanja u Vrsaru zatvorit će Maistra Cup. Turnir je treće kategorije za djevojčice i dječake do 14 godina iz kalendara natjecanja krovne europske teniske organizacije Tennis Europe.

U teniskom centru Petalon od 7. do 15. rujna očekuje se nastup oko 130 natjecateljica i natjecatelja iz dvadesetak država. Među njima, bit će i nekoliko jakih domaćih aduta predvođenih Antonijom Voljavcem, prošlogodišnjim osvajačem Memorijala Slavoja Grebla. Uz njegova vršnjaka i reprezentativnog kolegu, talentiranog 13-godišnjaka Frana Rakonića iz Nove Gradiške, sjajne Slovence Križnika i Šveca te cijeli niz perspektivnih igrača, borba za naslov zasigurno će biti uzbudljiva.

U ženskom dijelu turnira, prva bi nositeljica trebala biti članica zagrebačkog TK Medveščak, Nora Knežević. Kao i na svakom od vrsarskih turnira, koji su tijekom godina igrala i neka od najvećih imena hrvatskog tenisa, garantiran je odličan tenis i sjajan uvid u hrvatsku i europsku tenisku budućnost.

Zahvaljujući kvalitetnoj infrastrukturi i uvjetima za treniranje Vrsar, kao i obližnji Rovinj, domaćini su brojnim turnirima tijekom cijele godine te su omiljeni među mladim tenisačima iz čitave Europe i renomiranim domaćim i europskim školama tenisa koje na ovim terenima organiziraju kampove i turnire. (rba)

Linker
19. travanj 2024 22:59