James Elsby/Getty Images
DETALJNO OBJASNIO ZAŠTO

GORAN IVANIŠEVIĆ POTPUNO ŠOKIRAO BRITANCE Uoči velikog spektakla legenda hrvatskog i svjetskog tenisa stavio ikonu Otoka iza najveće hrvatske uzdanice

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. lipanj 2017. 10:38

Slavni bivši hrvatski tenisač Goran Ivanišević prognozirao je za engleske medije favorite za osvajanje skorašnjeg Wimbledeona, trećeg Grand Slam turnira sezone.

Prema riječima vimbldonskog pobjednika iz 2001. godine Rafael Nadal i Roger Federer su prva dva favorita za naslov, a odmah iza njih naš Marin Čilić koji će danas igrati za naslov u Queen's Clubu protiv Feliciana Lopeza. Britanci su bili iznenađeni Ivaniševićevom prognozom koja svrstava domaćeg ljubimca i svjetskog broja 1 Andyja Murrayja tek na četvrto mjesto popisa favorita.

"Čilić igra dobro na travi, ali nitko o njemu uopće ne priča, Ima igru, samo je stvar mentaliteta, kako će se nositi s pritiskom. Ako će nastaviti igrati agresivno, na jedini način na koji može igrati, onda može biti jako opasan ovdje", prenosi Ivaniševićeve riječi Daily Mail.

"U ovom je trenutku Murray moj četvrti favorit. Murray je izgubio samopouzdanje i ne udara lopticu dovoljno dobro. Ovo govorim prema trenutnoj formi i načinu kako sada igraju, ali tko zna što još može ispasti? Prošle godine Murray je reternirao bolje, stavljao je sve pod pritisak i bio je agresivan. Danas je malo odsutan, a igrači vjeruju da ga mogu pobijediti. To je najgora stvar koja vam se može dogoditi. Više nije nedodirljiv", dodao je Ivanišević, bivši Čilićev trener, o Britancu koji je u dosadašnjem dijelu sezone osvojio svega jedan naslov, u Dubaiju, dok je u Queen's Clubu šokiran na startu turnira od svjetskog broja 90 Jordana Thompsona.

Goran Ivanišević
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Goran Ivanišević

Nahvalio je Ivanišević Nadala.

"Rafa je mentalno vrlo jak. Trenutno je najbolji igrač svijeta. Sve ovisi o ždrijebu. Ja bih tipovao na Nadala ako prođe prvi tjedan".

Iza Murrayja na popisu favorita nalazi se Novak Đoković.

"Stavimo na peto mjesto favorita. Ne igra onako kako je igrao prije, pa moramo vidjeti u kakvoj će formi biti".

Linker
25. travanj 2024 17:32