Tennis - Wimbledon - London, Britain - July 10, 2017 Croatia’s Ana Konjuh in action during her fourth round match against Venus Williams of the U.S. REUTERS/Stefan Wermuth
REUTERS/Stefan Wermuth / REUTERS

Ana Konjuh

NALAZI SU BOLJI

ANA KONJUH PROPUŠTA US OPEN Hrvatska tenisačica napreduje s oporavkom od ozljede, ali neće biti spremna za nastup na zadnjem Grand Slamu sezone

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 14.08.2018. u 09:08

 • Ne tako davno najbolja hrvatska tenisačica Ana Konjuh (bila je 20. na rang-listi u srpnju prošle godine) nastavlja s terapijama lakta desne ruke jer tri operacije od rujna prošle godine do ožujka ove nisu dale željeni rezultat. Odnosno, nisu je u potpunosti oslobodile boli, koja bi se - zanimljivo - javljala u svakom meču nakon tri-četiri odigrana gema.

  Na treninzima bi bilo sve u redu, ali u mečevima se Ana nije osjećala dobro. Podsjećamo, Konjuh je nakon četiri mjeseca stanke igrala u Roland Garrosu, kvalifikacijama Birminghama i Wimbledonu.

  Liječničke konzultacije s domaćim i stranim specijalistima (u jednom tjednu obišla je tri klinike: Zürich, Torino i Bolognu) opet nisu otkrile konkretan razlog zašto se bol vraća, preporučen je odmor i Ana - odmara od tenisa, makar svakodnevno radi na kondicijskoj pripremi.

  Posljednji nalaz magnetske rezonance je bolji nego prijašnji, tako da je u planu krajem kolovoza započeti s laganim treninzima te krajem godine pokušati odigrati jedan do dva turnira od kvalifikacija.

  Drugim riječima, Konjuh neće igrati na posljednjem Grand Slam turniru sezone US Openu.

  Iz drugih medija