Ana Konjuh
 REUTERS/Stefan Wermuth / REUTERS
NALAZI SU BOLJI

ANA KONJUH PROPUŠTA US OPEN Hrvatska tenisačica napreduje s oporavkom od ozljede, ali neće biti spremna za nastup na zadnjem Grand Slamu sezone

Piše: Davor BurazinObjavljeno: 14. kolovoz 2018. 11:08

Ne tako davno najbolja hrvatska tenisačica Ana Konjuh (bila je 20. na rang-listi u srpnju prošle godine) nastavlja s terapijama lakta desne ruke jer tri operacije od rujna prošle godine do ožujka ove nisu dale željeni rezultat. Odnosno, nisu je u potpunosti oslobodile boli, koja bi se - zanimljivo - javljala u svakom meču nakon tri-četiri odigrana gema.

Na treninzima bi bilo sve u redu, ali u mečevima se Ana nije osjećala dobro. Podsjećamo, Konjuh je nakon četiri mjeseca stanke igrala u Roland Garrosu, kvalifikacijama Birminghama i Wimbledonu.

Liječničke konzultacije s domaćim i stranim specijalistima (u jednom tjednu obišla je tri klinike: Zürich, Torino i Bolognu) opet nisu otkrile konkretan razlog zašto se bol vraća, preporučen je odmor i Ana - odmara od tenisa, makar svakodnevno radi na kondicijskoj pripremi.

Posljednji nalaz magnetske rezonance je bolji nego prijašnji, tako da je u planu krajem kolovoza započeti s laganim treninzima te krajem godine pokušati odigrati jedan do dva turnira od kvalifikacija.

Drugim riječima, Konjuh neće igrati na posljednjem Grand Slam turniru sezone US Openu.

Linker
24. travanj 2024 20:23