Čilić i Dodig
 Foto: Josko Ponos / CROPIX
NA KORAK DO SNA

ARGENTINCE ČEKA PAKAO NA ZEMLJI Hrvatski as bez razmišljanja poručio; 'Puna dvorana i 15.000 navijača bit će nam veliki motiv. Jedva čekam finale!'

Piše: Davor BurazinObjavljeno: 10. studeni 2016. 20:14

Hrvatski tenisač Ivan Dodig otkrio je svoja razmišljanja ususret finalu Davis Cupa protiv Argentine. Pretpostavljamo da nema dana da ne razmišljate o finalu Davis Cupa, pogotovo što će 25. studenoga stići prije nego što svi skupa mislimo.

- Naravno da razmišljam i sigurno je da smo svi skupa u iščekivanju toga dana kad počinje finale. Puno smo uložili da bismo došli do ovoga, baš svatko od nas dao je svoj maksimum u svakom od prethodna tri dvoboja. Istakao bih da je atmosfera u reprezentaciji bila vrhunska, najavljivali smo što nas zanima i to smo opravdali na terenu. Vjerujem da smo u stanju napraviti još taj presudan korak za Hrvatsku i hrvatski tenis.

Zadar, 170916.
Dvorana Visnjik.
Drugoga dana polufinala Davis Cupa izmedu Hrvatske i Francuske na rasporedu je mec u igri parova u kojemu Ivan Dodig i Marin Cilic igraju protiv francuske kombinacije koju cine Nicolas Mahut i Pierre Hugues Herbert.
Foto: Josko Ponos / CROPIX
CROPIX

Najbolje što imaju

Jedan od najvažnijih aktera u toj priči vjerojatno neće biti spreman za finale. Borna Ćorić morao je na operaciju koljena i iako oporavak ide sasvim dobro, na njega se ne može računati. Zato se nakon četiri i pol godine vraća Ivo Karlović, nije mogao reći “ne” u trenutku kad je reprezentacija ostala bez svoga drugog aduta.

- Ne moram ni reći koliko nas je sve razveselio Karlovićev povratak. Na žalost, ne znamo u kakvom će stanju biti Borna, ali Ivo nam je vratio osmijeh na lice. Što da vam kažem? Ivini rezultati su za divljenje, meni je nevjerojatno što je sve napravio ove godine sa 37 na leđima, fizički je stvarno fantastičan. S razlogom nosi nadimak Doktor Ivo jer ovo što danas igra njegov je najbolji tenis u životu.

Argentinski izbornik Daniel Orsanic puno prije krajnjeg roka otkrio je sastav u kojemu dolazi u Zagreb po titulu. U njegovu odabiru nema iznenađenja, ista su četiri igrača koja su porazila Veliku Britaniju u Glasgowu. Znači, Juan Martin del Potro, Federico Delbonis, Guido Pella i Leonardo Mayer.

- To je najbolje što imaju, nisam ni mislio da će se odlučiti za neke druge. Del Potro je njihov vođa, baš kao što je nama Marin, od njega sve polazi. Očekuje nas velik meč, ne smatram da smo mi favoriti, jednako želimo osvojiti i mi i oni, detalji će presuditi.

Zadar, 170916.
Dvorana Visnjik.
Drugoga dana polufinala Davis Cupa izmedu Hrvatske i Francuske na rasporedu je mec u igri parova u kojemu Ivan Dodig i Marin Cilic igraju protiv francuske kombinacije koju cine Nicolas Mahut i Pierre Hugues Herbert.
Foto: Josko Ponos / CROPIX
CROPIX

Parovi su 50-50

Orsanic je već najavio da će u paru postaviti Del Potra i Mayera. S obzirom na sve što ste do sada odigrali u paru, pogotovo s Marinom, jesmo li barem u tom susretu favoriti?

- Teško je reći. Zar nisu Amerikanci i Francuzi bili favoriti protiv nas pa smo ih pobijedili? Neće to biti lako, parovi su bez obzira na to tko igra 50-50. Nadam se da ćemo biti uspješni, da ćemo ovu sezonu okončati s četiri pobjede u paru i, što je još važnije, da ćemo se na kraju dvoboja radovati.

Goran Sebelic / CROPIX
CROPIX

Zagrebačka Arena je rasprodana, Hrvatska može računati na veliku podršku s tribina i nema sumnje da će se i s tog aspekta pamtiti ovo finale. Jasno je da to neće biti presudno, najvažnije je što ćete vi napraviti na terenu, ali sigurno je ljepše igrati uz takvu podršku.

- Kad god sam igrao kod kuće, bilo to na turniru u Zagrebu ili u Umagu, u tim rijetkim mečevima u Davis Cupu, uvijek sam davao maksimum. Igrati kod kuće najveći je mogući motiv, uostalom, jedini turnir na Touru osvojio sam u Zagrebu. Ta puna dvorana, 15.000 navijača bit će nam veliki motiv. Naši rivali s Toura imaju većinom više prilika igrati kod kuće i zato je nama ovo neprocjenjivo. Jedva čekam doći u Zagreb!

Linker
20. travanj 2024 04:57