Tennis - Australian Open - Melbourne Park, Melbourne, Australia - 28/1/17 Serena Williams of the U.S. holds her trophy after winning her Women's singles final match against Venus Williams of the U.S. .REUTERS/Issei Kato TPX IMAGES OF THE DAY
REUTERS/Issei Kato / REUTERS

ODLIČAN USPJEH

AUSTRALIAN OPEN DOBIO ŽENSKU POBJEDNICU Finale sestara otišlo na stranu Serene Williams čime je srušila i jedan rekord

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 28.01.2017. u 11:42

 • Amerikanka Serena Williams pobjednica je prvog ovogodišnjeg teniskog "grand slam" turnira, Australian Opena u Melbourneu, ona je u finalu svladala svoju stariju sestru Venus sa 6-4, 6-4.

  Za Serenu je ovo sedmi trijumf u Melbourneu, najbolja je bila i 2003., 2005., 2007., 2009., 2010. i 2015., a ukupno 23. "grand slam" naslov u pojedinačnoj konkurenciji čime je postala najuspješnija igračica u "Open eri", dosada je dijelila taj rekord s Njemicom Steffi Graf, a do izjednačenja apsolutnog rekorda kojega drži Australka Margaret Court nedostaje joj još jedan naslov.

  U dobi od 35 godina Serena je ujedno postala i najstarija pobjednica nekog "grand slam" turnira.

  Tennis - Australian Open - Melbourne Park, Melbourne, Australia - 28/1/17 Serena Williams of the U.S. gestures while holding her trophy after winning her Women's singles final match against Venus Williams of the U.S. .REUTERS/Thomas Peter
  REUTERS/Thomas Peter / REUTERS
   

  Pobjedom u Melbourneu Serena je ujedno osigurala i povratak na prvo mjesto WTA ljestvice u ponedjeljak, na toj poziciji će zamijeniti Njemicu Angelique Kerber, koja nije uspjela obraniti naslov osvojen prošle godine izgubivši u 4. kolu od Amerikanke CoCo Vandeweghe.

  Za Venus, osvajačicu sedam "grand slam" naslova, ovo je bio drugi nastup u finalu Australian Opena, ali i drugi poraz. Prvi je puta bila u finalu prije 14 godina, a i tada je izgubila od mlađe sestre.

  Ovo je bio deveti puta kako su se sestre Williams susrele u finalu nekog "grand slam" turnira, prvi puta nakon Wimbledona 2009., a omjer je sada 7-2 u korist Serene. Ukupno im je ovo bio 28. međusobni ogled i 17. pobjeda Serene.

  Finalni dvoboj započeo vrlo neobično za sestre Williams, u prva četiri gema niti jedna nije uspjela zadržati servis, ali potom su se ustabilile pa su u preostalih 16 gemova viđena još samo dva "breaka". Oba je ostvarila Serena, koja je oduzela servis Venus u sedmoj igri prvog seta, a onda i u sedmoj igri drugog seta.  

  Iz drugih medija