Mike Owen/Getty Images
OSVRNUO SE I NA POŽARE

BORNA ĆORIĆ UOČI NASTUPA NA AUSTRALIAN OPENU 'U mom tenisu će biti dosta oscilacija dok ne pronađem samopouzdanje'

U ponedjeljak će na terene izaći Borna Ćorić, Marin Čilić i Petra Martić
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 19. siječanj 2020. 19:10

Borna Ćorić, Marin Čilić i Petra Martić igrat će u ponedjeljak na Australian Openu, dok će Donna Vekić i Ivo Karlović startati u utorak. Ćorićev meč protiv Querreya, kao i Martić protiv Christine McHale prvi su na rasporedu, dakle od jedan sat u noći s nedjelje na ponedjeljak. Čilićev protiv Corentina Mouteta treći je po redu na terenu pet.

- Protiv Querreya sam igrao samo jednom, prije skoro pet godina na Roland Garrosu - rekao je Borna.

- Svi znamo da je odličan server i jedan od najboljih na Touru, ali ne znam u kakvoj je trenutno formi.

Do prošle je godine Zagrepčanin u Melbourneu upisivao samo poraze, a onda mu se otvorilo i dospio je do osmine finala, gdje ga je zaustavio Lucas Pouille. Borna je u novoj opremi (Asics) zaigrao na ATP Cupu i otvorio sjajnom pobjedom nad tada 4. tenisačem svijeta Dominicom Thiemom, nakon čega su uslijedila dva teška poraza, od Huberta Hurkacza i Diega Schwartzmana. U oba je meča ulovio po četiri gema.

- Nakon pobjede nad Thiemom stvarno se nisam nadao takvim porazima, ali očito je da će u mom tenisu biti dosta oscilacija dok ne pronađem samopouzdanje kakvo sam imao u 2018. godini. Posljednjih me šest mjeseci prošle godine unazadilo, još se tražim i ništa ne obećavam.

Najvažnije je zdravlje

Od dolaska iz Sydneya u Melbourne trenirao je po četiri do pet sati dnevno.

- Tijelo je u vrlo dobrom stanju, najvažnije je da sam zdrav, a sve će ostalo doći prije ili kasnije. Rekao sam da ću se suzdržati od prognoza.

Borna je prokomentirao i situaciju s onečišćenim zrakom u Melbourneu.

- Ovdje se doista događaju užasne stvari s požarima, definitivno se osjeti razlika u kvaliteti zraka. Bilo je nezgodno i u Sydneyu dok smo igrali ATP Cup, a i po dolasku u Melbourne bilo je problematično prva dva-tri dana. Sada je ipak lakše, palo je malo kiše, zrak se pročistio. Drago mi je da smo svi skupa napravili dosta da se pomogne Australiji u ovoj jako teškoj situaciji.

Linker
18. travanj 2024 08:57