WILLIAM WEST AFP
TEŽAK ŽDRIJEB ZA NAŠE PREDSTAVNIKE

BORNI ĆORIĆU DOLAZI NEUGODNA PREPREKA NA STARTU PRVOG GRAND SLAMA SEZONE! Donna Vekić će ukrstiti rekete s kontroverznom Ruskinjom

Piše: HinaObjavljeno: 16. siječanj 2020. 13:39

Najbolji hrvatski tenisač Borna Ćorić će prvi grand slam turnir sezone Australian Open otvoriti protiv Amerikanca Sama Querreya, dok će Marin Čilić za suparnika imati Francuza Corentina Mouteta, a Ivo Karlović Kanađanina Vaseka Pospisila. Najbolja hrvatska tenisačica Petra Martić će prolaz u drugo kolo Australian Opena potražiti protiv Amerikanke Christine McHale, a Donna Vekić protiv Ruskinje Marije Šarapove.

Ćorić je s iskusnim Querreyem, 45. na ATP ljestvici, do sada igrao jednom i pobijedio ga je. Čilića čeka Francuz Corentin Moutet, 70. tenisač svijeta, protiv kojeg do sada nije igrao ni jednom. Veteran Ivo Karlović će u prvom kolu za suparnika imati Kanađanina Vaseka Pospisila (ATP-146.) koji ga je u dosadašnjih pet međusobnih ogleda pobijedio četiri puta.

Hrvatska bi na Australian Openu mogla imati još jednog predstavnika u muškoj konkurenciji, a to je Viktor Galović koji sutra u drugom kolu kvalifikacija igra protiv Rusa Jevgenija Donskoja, 106. tenisača svijeta.

U ženskoj konkurenciji Petra Martić će drugo kolo pokušati dosegnuti preko Amerikanke Christine McHale, 81. na WTA ljestvici, koju je u dosadašnja dva međusobna ogleda dobila jednom. Donna Vekić će za suparnicu u prvom kolu Australian Opena imati nekadašnju prvu tenisačicu svijeta Ruskinju Mariju Šarapovu, trenutačno 146. na WTA ljestvici s kojom je do sada igrala jednom i izgubila.

Prva tenisačica svijeta Ashley Barty će u prvom kolu na Ukrajinku Lesiu Curenko, a prvi tenisač svijeta Španjolac Rafa Nadal će za suparnika u prvom kolu imati bolivijskog tenisača Hugoa Delliena. Prošlogodišnja osvajačica naslova Japanka Japanka Naomi Osaka će u obranu naslova krenuti protiv Čehinje Marie Bouzkove, a prošlogodišnji osvajač Novak Đoković protiv Nijemca Jan-Lennarda Struffa.

Australian Open počinje 20. siječnja, a traje do 4. veljače.

Linker
20. travanj 2024 16:28