REUTERS
TRI SATA VELIKE BORBE

BRILJANTAN NASTUP HRVATA U LONDONU I VELIKO RAZOČARANJE ZA ENGLEZE! Sjajni hrvatski dvojac izbacio miljenika Wimbledona i utišao veliku pompu

Hrvatski tenisači Nikola Mektić i Franko Škugor plasirali su se u 3. kolo Wimbledona u konkurenciji muških parova nakon što su u subotu svladali Francuza Pierre-Huguesa Herberta i nekad prvog igrača svijeta Britanca Andyja Murrayja sa 6-7 (4), 6-4, 6-2, 6-3 u meču koji je trajao tri sata.
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 06. srpanj 2019. 20:17

Polufinalisti Wimbledona otprije dvije godine i ovogodišnji osvajači Masters 1000 turnira u Monte Carlu, Nikola Mektić i Franko Škugor pobrinuli su se za stišavanje pompe oko nastupa Andyja Murraya u Wimbledonu. Zagrepčanin i Šibenčanin odigrali su briljantan meč za pobjedu u četiri seta nad Škotom i Pierre-Huguesom Herbertom, koji su oba osvajači ovoga turnira. Murray je dvaput slavio u singlu (2013, 2016), Francuz u paru s Nicolasom Mahutom (2015).

Murray je krajem siječnja operacijom dobio umjetni kuk i uspio se vratiti u manje od šest mjeseci na teren, za sada samo u parovima, ali koliko je dobar i u ovoj disciplini dokazao je u Queen’s Clubu, koji je osvojio s Felicianom Lopezom. Ipak, protiv Mektića i Škugora nije išlo, premda su Škot i Francuz uzeli prvi set u tie-breaku, no nakon što je Škugor na svom servisu poništio dvije break-lopte sredinom drugog seta, meč se počeo okretati.

Nakon kombiniranih osam propuštenih break-lopti, naš je tandem realizirao devetu, ujedno set-loptu za izjednačenje. Od toga trenutka na terenu 2 postojao je samo jedan par. Dva breaka u trećem setu, break na otvaranju četvrtog i siguran put u 3. kolo.

Tamo će ih čekati Ivan Dodig s Filipom Polašekom, koji su bili vrlo uvjerljivi protiv Nicholasa Monroea i Mische Zvereva sa 7-6 (5), 6-4, 6-3 poslije dva sata igre. Podsjećamo da su Hrvat i Slovak u 1. kolu izbacili starijeg brata Murraya, Jamieja.

Za savršen dan u igri parova hrvatskog tenisa pobrinula se Petra Martić s Alize Cornet, bile su mnogo bolje od Sorane Cirstee i Galine Voskoboeve (6-4, 6-3 za sat i 22 minute igre).

Protivnice u 3. kolu su im nedavne osvajačice Roland Garrosa, Timea Babos i Kristina Mladenovic.

Linker
27. travanj 2024 02:34