Alex Pantling/Getty Images
GRAND SLAM

ČILIĆ IZBORIO DRUGO KOLO ROLAND GARROSA Uspješna i Martić: hrvatska tenisačica pomela Tunižanku za sat vremena igre

Piše: HinaObjavljeno: 26. svibanj 2019. 15:37

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u drugo kolo grand slam tunrira Roland Garros nakon što je u nedjelju sa 6-3, 7-5 i 6-1 pobijedio Talijana Thomasa Fabbianija poslije dva sata i 12 minuta igre

U prvom setu Čilić je Talijanu tri puta uzeo servis i priveo ga kraju u svoju korist nakon 44 minute igre. U drugom setu igra je izjednačenija, Talijan igra čvršće i uzima servis Čiliću za vodstvo od 5-4. No nakon toga, Čilić vraća servis i izjednačava, a onda dobija svoj servis poslije toga. Također uzima servis talijanskom tenisaču za 7-5. Treći set bio je najlakši za hrvatskog tenisača koji je sa 6-1 zaključio ovu priču.

PARIS, FRANCE - MAY 26: Marin Cilic of Croatia serves in his mens singles first round match against Thomas Fabbiano of Italy during Day one of the 2019 French Open at Roland Garros on May 26, 2019 in Paris, France. (Photo by Clive Mason/Getty Images)
Clive Mason/Getty Images

Ovo je bio prvi međusobni ogled Čilića i Fabbiana, 98. na ATP ljestvici. U drugom kolu će Čilić igrati protiv pobjednika susreta između Janka Tipsarevića, 317. na ATP ljestvici, i Bugarina Grigora Dimitrova, 47. tenisača svijeta.

Protiv obojice Čilić ima pozitivan skor, u deset susreta protiv srpskog tenisača hrvatski je tenisač slavio osam puta, a u pet susreta protiv Bugarina četiri je puta bio bolji.

Martić lako u drugo kolo

Hrvatska tenisačica Petra Martić plasirala se u drugo kolo grand slam turnira Roland Garros nakon što je u nedjelju u prvom kolu lako sa 6-1, 6- 2 svladala Tunižanku Ons Jabeur poslije sat vremena i četiri minute igre.

Hrvatska tenisačica je lako dobila meč u kojem je odmah na početku prvog seta uzela suparnici servis dva puta i nakon samo 13 minuta je vodila 4-0. Do kraja tog seta Tunižanka je uspjela Martć uzeti jednom servis, ali to niie zaustavilo hrvatsku tenisačicu koja joj još jednom uzima servis i privodi set brzo kraju.

PARIS, FRANCE - MAY 26: Petra Martic of Croatia plays a forehand in her ladies singles first round match against Ons Jabeur of Tunisia during Day one of the 2019 French Open at Roland Garros on May 26, 2019 in Paris, France. (Photo by Clive Brunskill/Getty Images)
Clive Brunskill/Getty Images

U drugom setu, situacija je slična. Martić uzima dva puta servis suparnici odmah na početku, ali Jabeur vraća jedan za 3-2. No nakon dugačkog šestog gema na servis hrvatske tenisačice u kojem je bio dosta izmjena prednost i kojeg je Martić na kraju dobila za vodstvo od 4-2, uzima još jednom servis tuniskoj tenisačici za 5-2 i set a i meč zaključuje osvajanjem svog servisa na kraju.

Martić je bila bolja i na prvom i na drugom servisu, suparnici je uzela šest puta servis, svoj je izgubila dva puta, a tuniska je tenisačica još k tome napravila 27 neprisiljenih pogrešaka.

Ovo je bio prvi međusobni ogled Martić, 31. tenisačice svijeta, i Jabeur koja je 56. na WTA ljestvici. U drugom kolu hrvatsku tenisačicu čeka bolja iz ogleda dviju Francuskinja Kristine Mladenović (WTA-53.) i Fione Ferro (WTA-82). Martić je s Mladenović do sada igrala tri puta i dva je puta slavila, a s Ferro nijednom.

Linker
25. travanj 2024 10:28