REUTERS
'VELIKI MOTIV'

ČILIĆ OTKRIO POBJEDNIČKI RECEPT PROTIV ROGERA FEDERERA 'Morat ću biti agresivan...moram ja biti taj koji će diktirati poene'

Piše: Davor BurazinObjavljeno: 27. siječanj 2018. 09:53

Ispalo je lakše i brže nego je itko računao, ali epilog je ionako onakav kakav su svi očekivali - čudesna serija Hyeona Chunga u Melbourneu zaustavljena je, Roger Federer protivnik je Marina Čilića u finalu.

Teško da je moglo biti drugačije...

- Igrati protiv Rogera Federera veliki je motiv za mene, kao i svaki puta kada je on u pitanju - kratko će Međugorac o Švicarcu.

- On je svakako jedan od najboljih u povijesti, ali i zbog toga što se njegova igra diže kako turnir odmiče. Pogotovo od četvrtfinala pa nadalje podiže svoj tenis na višu razinu, a pogotovo kada se radi o Grand Slam turnirima.

Ako ćemo tom analogijom, Federer bi onda u nedjelju trebao igrati svoj najbolji tenis u Melbourneu u protekla dva tjedna. Što zvuči opasno, ali...

- Igrao sam protiv njega već na Grand Slam turnirima, osjetio i čar pobjede nad njim u New Yorku, a bio sam blizu i u Wimbledonu 2016. godine. Recept? Morat ću biti agresivan kao i u dosadašnjim mečevima ovdje u Australiji, imati visoke postotke na servisu, dobar na reternu, igrati brzo s osnovne linije... Moram ja biti taj koji će diktirati poene - zaključio je Čilić.

Linker
25. travanj 2024 08:47