REUTERS
'ZBOG NJIH SAM NA RAZINI...'

ČUDNA ATMOSFERA U WIMBLEDONU: NI ĐOKOVIĆ NIJE PREVIŠE SLAVIO POBJEDU, A EVO ŠTO JE REKAO O NEKOREKTNOJ PUBLICI 'Kada su oni vikali Rogeru, ja sam...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. srpanj 2019. 10:08

Nakon epskog finala Wimbledona u kojem je Novak Đoković u pet setova i skoro pet seti borbe pobijedio Rogera Federera u pet setova neke izjave srpskog tenisača bile su posebno zanimljive.

"Osjećam veliko olakšanje na kraju, ovi mečevi su ono za što se živi, za što se radi cijele godine", komentirao je Đoković nakon meča.

Publika na Centralnom terenu bila je više nego očito na strani Federera, ali Đoković se odhrvao pritisku.

"Kada igrate protiv Rogera na travi, na bilo kojoj podlozi, morate biti pod pritiskom. On je užasno talentiran, a njegova je igra savršena za ovu podlogu. Pokušao sam se boriti i biti najbolje kada je bilo najbitnije, ali je bilo teško isključiti se. Pomaže vam kada je publika na vašoj strani i to vam daje motiv i energiju, ali kada to nije slučaj, onda morate snagu pronaću u sebi. Kada je publika vikala Rogere, ja sam čuo Novače. Uvjerio sam sebe da je tako i to je neka vrsta mentalnog treninga", objasnio je Đoković novinarima.

Otkrio je još jedan detalj o svojoj psihološkoj pripremi za meč.

"Uvijek se pokušavam zamisliti kao pobjednika jer postoji neka snaga koju iz toga dobivam. Rekao sam sebi da se moram isključiti od svega što se događa okolo i da se moram fokusirati na ono na terenu. Mentalna snaga mi je pomogla da preokrenem", dodao je Đoković koji je osvajanjem Wimbledona stigao do svog 16. Grand Slam naslova. Federer je ostao na 20, a Rafael Nadal ima 18 Grand Slamova.

"Čini se kao da sam bliže, ali oni i dalje osvajaju Grand Slamove i činimo jedni druge boljima. Njih dvojica su najveći razlog zašto sam na ovoj razini, oni su ispisali povijest ovog sporta i to me motivira. Ne znam hoću li ih uspjeti dostići, ovisi koliko ću igrati i o tome što se događa u mom životu. Ja nisam samo tenisač, nego i otac i muž, treba to sve izbalansirati", zaključio je Đoković.

Linker
27. travanj 2024 01:14