REUTERS/Matthew Childs
TENISKA VELESILA

DANAS JE DAN ZA POVIJEST HRVATSKOG TENISA - DVA HRVATA SU U POLUFINALU AUSTRALIAN OPENA Nakon Čilića, podvig je napravio i hrvatski majstor parova!

Nakon plasmana Marina Čilića u polufinale prvog Grand Slam turnira sezone, polufinale je u paru izborio i hrvatski tenisač Mate Pavić
Piše: HinaObjavljeno: 24. siječanj 2018. 11:42

Hrvatski tenisač Mate Pavić i Austrijanac Oliver Marach izborili su polufinale Australian Opena u konkurenciji muških parova nakon što su u četvrtfinalu poslije dva sata i 40 minuta igre sa 6-4, 6-7 (8), 7-6 (5) pobijedili novozelandsko-britansku kombinaciju Marcus Daniell-Dominic Inglot.

Pavić i Marach su prvi set osvojili uzevši jedan servis suparnicima, da bi u drugom setu izgubili u tie breaku u kojem su propustili tri meč lopte. Treći set dobijaju Pavić i Marach također u tie breaku.

MELBOURNE, AUSTRALIA - JANUARY 20:  Gabriela Dabrowski of Canada and Mate Pavic of Croatia compete in their first round mixed doubles match against Lizette Cabrera of Australia and Alex Bolt of Australia on day six of the 2018 Australian Open at Melbourne Park on January 20, 2018 in Melbourne, Australia.  (Photo by Michael Dodge/Getty Images)
Michael Dodge/Getty Images

Zahvaljujući ovoj pobjedi Pavić i Marach su ostali neporaženi u ovoj godini, a u polufinalu ih čekaju japansko-njemačka kombinacija koju čine Ben McLachlan i Jan Lennard Struff koji su izbacili prve nositelje Lukasza Kubota i Marcela Mela i ovo im je prvi zajednički turnir u karijeri.

Paviću i Marachu je ovo prvo polufinale na Australian Openu, a prošle su godine igrali finale Wimbledona. Pavić je inače u mješovitim parovima zajedno s Njemicom Laurom Siegemund osvojio US Open.

Dan prije, polufinale je u singlu izborio i naš nabolji tenisač Marin Čilić, kojega na putu do velikog finala čeka Kyle Edmund.

Nadal zbog ozljede pauzira tri tjedna

Prvi tenisač svijeta Španjolac Rafael Nadal, koji je jučer u petom setu predao četvrtfinalni meč Australian Opena hrvatskom tenisaču Marinu Čiliću, zbog ozljede desne noge će morati pauzirati tri tjedna.

"Kada se vrati u Španjolsku, nekoliko će dana odmarati, a onda ćemo započeti s fizioterapijom", objavila je njegova ekipa.

"Potrebna su tri tjedna za oporavak od ovakve ozljede. Vratit će se i moći će igrati u Acapulcu idući mjesec", dodali su.

Linker
18. travanj 2024 02:19