Ivan Dodig
 REUTERS/Antonio Bronic
GRAND SLAM

DODIG U ČETVRTFINALU ROLAND GARROSA Ivanu pobjeda u hrvatskom obračunu, slijedi dvoboj protiv američko-austrijske kombinacije

Piše: HinaObjavljeno: 03. lipanj 2018. 16:11

Drugi nositelji turnira mješovitih parova u Roland Garrosu, naš Davis Cup reprezentativac Ivan Dodig i Tajvanka Latisha Chan, plasirali su se u nedjelju u četvrtfinale pobijedivši u 2. kolu hrvatsko-američki par Franko Škugor - Vania King sa 6-3, 3-6, 10-7.

Dodig i Chan su imali set i 'break' prednosti (6-3, 2-1) prije nego što su Škugor i King serijom od četiri osvojena gema u drugom setu napravili preokret i izborili odlučujući 'tie-break'. U njemu je hrvatsko-američki par poveo 5-2, ali su Dodig i Chan osvojili osam od sljedećih 10 poena i stigli do pobjede.

Hrvatsko-tajvansku kombinaciju u četvrtfinalu čeka dvoboj protiv Amerikanke Nicole Melichar i Austrijanca Alexandera Peye.

U nedjelju će se za mjesto u četvrtfinalu mješovitih parova boriti i Mate Pavić koji igra u paru s Kanađankom Gabrielom Dabrowski, s kojom je osvojio ovogodišnji Australian Open. Prvi nositelji za suparnike imaju Čehinju Andreu Sestini Hlavačkovu i Francuza Edouarda Roger-Vasselina.

Linker
19. travanj 2024 01:56