REUTERS/Tony O'Brien
KARLOVIĆ I MARTIĆ SAZNALI SUPARNIKE

ĐOKOVIĆ NAKON SLAVLJA PROTIV KOHLSCHREIBERA O SURADNJI S IVANIŠEVIĆEM Na startu Wimbledona ispala druga tenisačica svijeta, Martić saznala suparnicu

Piše: Davor BurazinObjavljeno: 01. srpanj 2019. 21:08

Nakon što je u 15. nastupu u Wimbledonu 15. put prošao 1. kolo Novak Đoković je, očekivano, upitan za komentar nove suradnje s Goranom Ivaniševićem.

Ranije je istu komentirao na Instagramu, a nakon 3:0 pobjede u setovima protiv Philippa Kohlschreibera ponovno se oglasio na tu temu.

"On je bio jedan od tenisača u koje sam gledao kao dječak, Pete Sampras i on. Svi smo mi u regiji navijali za Gorana, a ja se mogu pohvaliti da sam bio dio njegovih priprema za Wimbledon 2001. godine. Oduvijek smo bili prijatelji, iako je on trenirao igrače koji su vrlo često igrali protiv mene, od Čilića, preko Berdycha, do Raonica", rekao je Đoković.

Kakva će biti njihova suradnja, teško je reći u ovom trenutku.

"Neka najprije prođe ovaj prvi tjedan, onda ćemo vidjeti. Goran je moj dobar prijatelj i nadam se da bi to mogla biti dugoročna suradnja" - rekao je zadovoljni prvi tenisač svijeta nakon pobjede nad Philippom Kohlschreiberom.

Martić i Karlović saznali suparnike, poraz Osake i Zvereva

Hrvatski tenisač Ivo Karlović u 2. će kolu Wimbledona igrati protiv Talijana Thomasa Fabbiana.

Nakon što je ranije u ponedjeljak 40-godišnji Karlović sa 6-4, 6-4, 7-6 (4) pobijedio Talijana Andreu Arnaboldija za samo sat i 40 minuta, 30-godišnji Fabbiano je ostvario najveću pobjedu karijere svladavši šestog igrača svijeta i sedmog nositelja turnira Grka Stefanosa Tsitsipasa sa 6-4, 3-6, 6-4, 6-7 (8), 6-3.

Za Fabbiana, trenutačno 89. igrača svijeta, ovo je bila prva pobjeda protiv TOP 10 igrača s ATP ljestvice u karijeri.

Uz Tsitsipasa od Wimbledona se već u 1. kolu oprostio i peti igrač svijeta te šest nositelj Nijemac Alexander Zverev. Za novo razočaranje 22-godišnjeg Nijemca na "grand slam" turnirima pobrinuo se Čeh Jiri Vesely koji ga je svladao sa 4-6, 6-3, 6-2, 7-5.

U ponedjeljak je ispala i pobjednica nedavnog Roland Garrosa, 19-godišnja Čehinja Marketa Vondroušova, nju je sa 6-4, 6-4 nadigrala Amerikanka Madison Brengle.

Hrvatska igračica Petra Martić u 2. će kolu ovogodišnjeg Wimbledona igrati protiv 18-godišnje Ruskinje Anastazije Potapove. Martić je u 1. kolu svladala Amerikanku Jennifer Brady sa 3-6, 6-3, 6-4, dok je Potapova bila uspješnija od Švicarke Jil Teichman sa 2-6, 6-4, 6-1.

Veliko iznenađenje prvog dana Wimbledona priredila je Kazahstanka Julija Putinceva koja je sa 7-6 (4), 6-2 svladala drugu igračicu svijeta i pobjednicu lanjskog US Opena te ovogodišnjeg Australian Opena Japanku Naomi Osaku. To je druga pobjeda Putinceve protiv Osake u posljednjih 10-ak dana, svladala ju je i u 2. kolu Birminghama sa 6-2, 6-3. Nakon trijumfa u Melbourneu početkom godine Osaka igra vrlo slabo, tako je prije mjesec dana izgubila u 3. kolu Roland Garrosa od Čehinje Katerine Siniakove.

Linker
26. travanj 2024 12:55