REUTERS/Edgar Su
REAKCIJE NAKON MEČA

ĐOKOVIĆEVA PORUKA ZABRINULA NAVIJAČE, KOREJAC ISPISAO POVIJEST, PA ODUŠEVIO SKROMNOŠĆU 'Ovo je frustrirajuće, ne znam koji su sljedeći koraci...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 22. siječanj 2018. 15:12

Južnokorejac Hyeon Chung napravio je veliko iznenađenje u osmini finala Australian Opena pobijedivši Srbina Novaka Đokovića sa 7-6(4), 7-5, 7-6(3).

"Zaista nisam znao kako ću ovo pobijediti. Bio sam jednostavno počašćen što igram protiv Novaka i drago mi je da je opet na Touru. Pokušavam kopirati Novakovu igru jer je on moj idol", govorio je Chung u prvom intervjuu na terenu s Jimom Courierom nakon velike pobjede protiv Đokovića.

Mladi je Korejac ispisao povijest i uspio postati prvi igrač iz svoje zemlje koji je stigao u četvrtfinale bilo kojeg Grand Slam turnira u povijesti.

U tie-breaku trećeg seta Južnokorejac je poveo 3:0, Đoković je ekspresno stigao do 3:3, a mnogi su tada mislili da će meč otići u četvrti set. Nije se dogodilo i Chung je nanizao četiri uzastopna poena i pobijedio.

"Znao sam da ako izgubim taj set, da ću morati igrati još dva. Sigurno još dva (smijeh). No, nisam popustio nervozi i jednostavno sam igrao", skromno će Chung.

Đoković je pak nakon meča otkrio kako je trpio veliku bol u laktu desne ruke.

"Krajem prvog seta me lakat počeo više boliti i borio sam se s time do kraja. Razina boli nije bila takva da bih prekinuo meč, ali mi je utjecala na servis. Ne znam koji su sada sljedeći koraci vezano uz lakat, morat ću se konzultirati s timom. Ovo je frustrirajuće, ali zahvalan sam što sam uopće igrao. Chung? Bio je bolji i čestitke i njemu i njegovom timu. Bio je kao zid", rekao je Đoković.

Linker
19. travanj 2024 04:00