Darrian Traynor/Getty Images
MJEŠOVITI PAROVI

DVOSTRUKO FINALE AUSTRALIAN OPENA ZA MATU PAVIĆA Novi veliki uspjeh hrvatskog tenisača, na putu do naslova stoji im mađarsko-indijski par

Piše: HinaObjavljeno: 26. siječanj 2018. 11:57

Hrvatski tenisač Mate Pavić i Kanađanka Gabriela Dabrowska pobjedom 6-1, 6-4 nad rusko-brazilskom kombinacijom Makarova - Soares izborili su mjesto u finalu mješovitih parova na Australian Openu u Melbourneu, a za naslov će se boriti protiv Mađarice Timee Babos i Indijca Rohana Bopanne, koji su sa 7-5, 5-7, 10-6 u polufinalu nadigrali Španjolku Mariju Martinez Sanchez i Brazilca Marcela Demolinera.

Finalni dvoboj mješovitih parova na rasporedu je u nedjelju, s početkom u 6 sati ujutro po hrvatskom vremenu.

Babos je već osvojila jedan naslov na ovogodišnjem Australian Openu, u paru s Francuskinjom Kristinom Mladenović, a u subotu joj se na listi ovogodišnjih pobjednika može pridružiti i 24-godišnji Splićanin.

Naime, Pavić će se u paru s Austrijancem Oliverom Marachom boriti za svoj prvi Grand Slam trofej u konkurenciji muških parova, a suparnici su im Kolumbijci Juan-Sebastian Cabal i Robert Farah. Pavić i Marach prošle su godine poraženi u finalu Wimbledona, a ove godine još nisu doživjeli nijedan poraz u 13 nastupa. Po četiri pobjede trebale su im za osvajanje naslova u Dohi i Aucklandu, a s pet pobjeda su stigli do drugog zajedničkog finala na Grand Slam turnirima. Kolumbijskom paru je ovo prvo zajedničko finale na Grand Slam turnirima, a dosadašnji nanajbolji rezultat ostvarili su prošle godine u Roland Garrosu, gdje su dogurali do polufinala.

Finale muških parova bit će odigrano u subotu, nakon finala tenisačica u pojedinačnoj konkurenciji, u kojem će se, od 9.30 sati po hrvatskom vremenu, za trofej i prvo mjesto na WTA ljestvici boriti Rumunjka Simona Halep i Dankinja Caroline Wozniacki.

AUSTRALIAN OPEN, mješoviti parovi - polufinale

Gabriela Dabrowski / MATE PAVIĆ (Kan-HRV/8) - Jekaterina Makarova / Bruno Soares (Rus-Bra/3) 6-1, 6-4

Timea Babos / Rohan Bopanna (Mađ-Ind/5) - Maria Jose Martinez Sanchez / Marcelo Demoliner (Špa-Bra) 7-5, 5-7, 10-6

Linker
20. travanj 2024 02:59