REUTERS/Adnan Abidi
ŽUTA MINUTA

FOTO, VIDEO: MUČNE SCENE NAKON MARATONA U AUSTRALIAN OPENU Španjolac izgubio živce, pobacao je sve oko sebe, divljao pred milijunskim auditorijem...

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. siječanj 2019. 16:06

U dramatičnom meču osmine finala Australian Opena između Japanca Keija Nishikorija i Španjolca Pabla Carrena Buste došlo je do incidentne situacije na samom kraju meča.

Slavio je na kraju Japanac 6-7 (8/10), 4-6, 7-6 (7/4), 6-4, 7-6 (10/8) nakon pet sati i pet minuta igre, a Španjolac je na kraju meča odbio čestitati sucu, vikao je na njega i bacao torbu po terenu.

Jedna odluka suca u tie-breaku seta odluke izbacila je Carrena Bustu iz takta kada je imao prednost 8-5. Japanac je tako nanizao pet poena i na kraju dobio meč as servisom.

Nakon meča Carreno Busta se oglasio i ispričao za svoj potez.

"Očito je da sam užasno tužan, jer nakon pet sati igre način na koji sam napustio teren nije bio korektan i zbog toga mi je žao. Ali mislim da je sudac pogriješio, sudac koji je bio blizu terena je pogriješio, a ja sam nakon tog poena izgubio glavu. Žao mi je što sam na ovakav način ispao s Australian Opena jer sam igrao zaista dobro i odigrao sam nevjerojatan meč", rekao je nakon meča Carreno Busta.

"Imate oko sokolovo. Ja zovem oko sokolovo i pokaže se da je loptica bila dobra, a sudac, ne znam zašto, on kaže da je poen za Nishikorija. Ako on misli da je poen za Nishikorija, zašto onda zvati oko sokolovo. Ako zovem oko sokolovo, a lopta je u autu, onda sam izgubio pravo na oko sokolovo. A zvao sam ga, lopta je bila unutra, a izgubio sam poen. Nije mi jasno", dodao je Španjolac.

Linker
19. travanj 2024 16:15