VIENNA, ITALY - OCTOBER 23: Goran Ivanisevic of Croatia gestures during his match against Jo-Wilfried Tsonga of France Tie Break Tens at Wiener Stadthalle on October 23, 2016 in Vienna, Austria. (Photo by Jordan Mansfield/Getty Images for Tie Break Tens)
Jordan Mansfield/Getty Images

45+

GORAN IVANIŠEVIĆ OSVOJIO TREĆI VETERANSKI NASLOV U ROLAND GARROSU U tandemu s Brugerom pobijedio švedsku kombinaciju

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 09.06.2019. u 20:12

 • Goran Ivanišević po treći je put u Roland Garrosu osvojio pobjednički trofej. U konkurenciji muških legendi starijih od 45 godina Ivanišević je ponovno slavio u paru sa Španjolcem Sergijem Bruguerom, nakon što je u nedjeljnom finalu pobijedio Šveđanine Mikaela Pernforsa i Matsa Wilandera sa 6-2, 4-6, (10-4).

  Goran je tijekom seniorske karijere u pojedinačnoj konkurenciji triput bio četvrtfinalist, a dvaput je bio na korak do osvajanja naslova u muškim parovima; 1990. godine je u paru s Čehom Petrom Kordom izgubio finale od Španjolaca Sergija Casala i Emilia Sancheza, dok je 1999. godine u kombinaciji s Amerikancem Jeffom Tarangom poražen u finalu od Indijaca Mahesha Bhupathija i Leandera Paesa.

  U veteranskoj konkurenciji je puno uspješniji. Ovo mu je bilo već četvrto finale i treći trijumf. S Michaelom Stichom je osvojio naslov 2008. godine u konkurenciji do 45 godina, a s istim partnerom izgubio finale 2010. S dvostrukim osvajačem Roland Garrosa u pojedinačnoj konkurenciji, Sergijem Bruguerom (1993. - 1994.), osim ovogodišnjeg trijumfa ima i naslov iz 2016.

   

  Iz drugih medija