Ivanišević
 Goran Sebelic / CROPIX / CROPIX
GRAND SLAM

GORAN IVANIŠEVIĆ PRILIČNO LAKO I BRZO PROGNOZIRAO POBJEDNIKA ROLAND GARROSA 'Ili Nadal ili Đoković, trećeg ne vidim'

GORAN IVANIŠEVIĆ Hrvatski tenisač i trostruki četvrtfinalist Roland Garrosa (1990., 1992., 1994.) o mogućem ishodu muškog turnira na drugom Grand Slam turniru sezone
Piše: Neven BertičevićObjavljeno: 27. svibanj 2019. 14:29

Ovo je za tenisku karavanu, gotovo bih rekao, špica sezone, period između velikih Masters 1000 turnira na zemlji, pa Roland Garrosa, prelazak na travu i Wimbledon kao kulminacija. Izazovni dio sezone za velike i male, za one koji imaju ili nemaju uspjeha, za one koji ne prođu u ždrijebu velikog turnira pa idu dalje, ali je izazovna i za velike tenisače nekih bivših dana jer su uvijek traženi. I u Roland Garrosu i Wimbledonu i na brojnim ekshibicijama.

Jedan iz skupine tih velikana koji još uvijek traju svakako je i Goran Ivanišević. I on će imati puno posla u ovom periodu koji dolazi, ne samo u Roland Garrosu ili na travi, već odmah nakon Wimbledona u Umagu, gdje će s Goranom Prpićem obilježiti 30 godina našeg jedinog ATP Toura a odigrat će i ekshibiciju s Patom Rafterom, kojeg je pobijedio u finalu Wimbledona 2001. godine.

PARIS, FRANCE - OCTOBER 27: Goran Ivanisevic, Coach of Milos Raonic during practice ahead of the Rolex Paris Masters at AccorHotels Arena on October 27, 2018 in Paris, France. (Photo by Justin Setterfield/Getty Images)
Justin Setterfield/Getty Images

Goran je uvijek sklon prognozama, neće pobjeći od pitanja, bez obzira gdje će ga to odvesti, a kad je Roland Garros u pitanju njegov odgovor je prilično lagan i brz. Ivanišević je veliki fan veterana, a kada je Roland Garros u pitanju onda se to odnosi na Rafaela Nadala i Novaka Đokovića. I kad su Nadal i Đoković poboljevali pa i pauzirali, kad su mnogi već u tome vidjeli kraj karijere, Ivanišević je tvrdio da će se oni vratiti. Tvrdio i pogodio.

- Recimo, ja to vidim ovako, ili će opet pobjednik biti Nadal, ili će naslov osvojiti Novak Đoković, a trećeg ne vidim. Treći se ne nazire.

MONTE-CARLO, MONACO - APRIL 19: Novak Djokovic of Serbia plays a backhand against Daniil Medvedev of Russia in their quarter final match during day six of the Rolex Monte-Carlo Masters at Monte-Carlo Country Club on April 19, 2019 in Monte-Carlo, Monaco. (Photo by Clive Brunskill/Getty Images)
Clive Brunskill/Getty Images / Getty Images
Novak Đoković

Sviđa mi se Tsitsipas

Iako je dosta teniskih novinara koji će zaključiti da je Roland Garros nikad kao ove godine nije toliko otvoren.

- Ne znam što znači otvoren, ako će otvoriti sva vrata u Roland Garrosu onda će biti otvoren, ovako bojim se da nema previše kandidata da bi ovaj turnir načinio dramatično drukčijim.

Za neke je favorit u sjeni Austrijanc Dominic Thiem, Ivanišević se s tim neće složiti:

- Što je to Thiem ove godine napravio na zemlji osim osvojio Barcelonu. Gubi na zemlji od Fernanda Verdasca, ne znam zašto bi bio u nekoj velikoj slici koja vodi prema naslovu Roland Garrosa.

Tennis - ATP 1000 - Italian Open - Foro Italico, Rome, Italy - May 19, 2019   Spain's Rafael Nadal celebrates during the final against Serbia's Novak Djokovic   REUTERS/Matteo Ciambelli
REUTERS/Matteo Ciambelli

Grk Stefanos Tsitsipas je također jedan od favorita Gorana Ivaniševića:

- Mlad je, odličan je, veliki borac, ima ogromno srce i sviđa mi se njegov tenis.

Ali ostaje vjeran svojoj prognozi. To što Nadal sve do Rima nije osvojio ništa na zemlji nije previše zabrinulo našeg majstora:

- Ima takvih dana i turnira, ali Nadal će biti drukčiji u Roland Garrosu. Pogotovo jer se igra na tri dobivena seta, a tu je Nadal pokazao proteklih godina da je nenadmašan.

Za razliku od nekih drugih, u koje Ivanišević nije pretjerano zaljubljen poput Saše Zvereva:

- Jesam li već rekao da mi nešto kod njega nije u redu?

Svjetska dominacija

Rekao je i to kada se Zverev dramatično približavao vrhu. Tako i danas misli. Još uvijek je vjeran veteranima, tenisačima koji su proteklih godina uz Rogera Federera dominirali svjetskim tenisom, pa će tako, smatra Ivanišević, biti i na drugom Grand Slam turniru sezone.

Hoće li biti vrata otvorena i koliki će biti propuh u Roland Garrosu pokazat će naredna dva tjedna. Veterani ili neki od onih koji su u statusu tenisača koji dolaze.

Linker
18. travanj 2024 18:52