Jerry Lai-USA TODAY Sports / USA Today Sports
AJMO, NAŠI TENISAČI!

HRVATSKO-AMERIČKI OKRŠAJI ZA ČETVRTFINALE US OPENA Veliki dan Ive Karlovića i Ane Konjuh

Piše: Petar ZobecObjavljeno: 03. rujan 2016. 11:17

Marin Čilić neočekivano je ispao od 28. nositelja Jacka Socka sa 4-6, 3-6, i 3-6 u trećem kolu US Opena.

Hrvatski tenisač kao da nije došao na teren, djelovao je sporo, loše reternirao, bekhend i servis nisu bili na uobičajenoj razini, a tek je forhend donekle funkcionirao.

Fascinira podatak da je u drugom setu Sock od 56% ubačenih prvih servisa osvojio poen na svakome od njih. Moguće da je i ozljeda ili nakupljeni umor razlog Čilićeve loše partije, ali sigurno je da će on i njegov trener Jonas Björkman detaljno analizirati ovaj meč, jer se ovakvi veliki i nagli padovi u igri ne bi smjeli događati devetom igraču svijeta.

O tome koliko je Čilić bio nemoćan govori činjenica da je meč završio bez ijedne break-lopte, a svoj servis je izgubio čak četiri puta. Čilić je od istog protivnika izgubio i u srpnju u Davis Cupu, ali je nakon toga najbolji hrvatski tenisač osvojio Cincinnati i očekivalo se da bi u New Yorku mogao ponovno daleko. US Open je 2014. godine osvojio, a prošle godine ga je u polufinalu zaustavio kasniji osvajač Novak Đoković. Ujedno je Čiliću ovo najlošiji rezultat u New Yorku u posljednjih pet godina.

------------------------------------------------------------------

Ivo Karlović besprijekroan na US Openu

Prvo kolo US Opena poslužilo je Karloviću da “zagrije rame” i pritom ubaci rekordnih 61 as servisa na tom Grand Slamu. Protiv Donalda Younga u 2. kolu pogodio je, za njega skromnih, 24 aseva, ali i to je bilo dovoljno da sa 6-4, 7-6 i 6-4 prođe u osminu finala.

Protivnik u borbi za četvrtfinale bit će mu još jedan predstavnik Amerike, 19-godišnji tinejdžer Jared Donaldson. Kvalifikant i trenutačno 122. igrač svijeta u prvom je kolu priredio iznenađenje, izbacivši 12. nositelja Belgijca Davida Goffina u četiri seta, a u drugom kolu bio je bolji od Srbina Viktora Troickog. Karlović je veliki favorit u tom dvoboju, ako uspije držati pritisak od samog početka, s 37 godina na leđima prvi će put ući u četvrtfinale US Opena.

Veliki uspjeh postigla je i Ana Konjuh, koja je pobjedom 6-3,6-3 protiv Japanke Kurumi Nere izjednačila uspjeh karijere, plasiravši se u treće kolo US Opena.

Mlada 18-godišnja Dubrovčanka je i u Wimbledonu prije dvije godine igrala treće kolo, a sada će joj protivnica za ulazak u četvrtfinale biti Amerikanka Varvara Lepčenko.

Linker
25. travanj 2024 17:06