Geoff Burke / USA Today Sports
DUEL U KOJEM ĆE SE PRIČATI

INTRIGANTNI DVOBOJ U OSMINI FINALA US OPENA Fantastična Ana ima neriješnih računa s Radwanskom!

Piše: Davor BurazinObjavljeno: 04. rujan 2016. 10:44

Ana Konjuh igrat će u ponedjeljak u osmini finala US Opena! Do najvećeg uspjeha u karijeri, prvog ulaska u drugi tjedan na Grand Slam turnirima 18-godišnja Dubrovkinja stigla je nakon što se u tri seta (6:3, 3:6, 6:2) obračunala s Amerikankom rođenom u Uzbekistanu, Varvarom Lepchenko. Za pobjedu joj je trebao jedan sat i 35 minuta.

Da bi priča bila još intrigantnija za Konjuh, sljedeća suparnica bit će joj 4. igračica svijeta Agnieszka Radwanska, ista ona od koje je na onako nesretan način izgubila u 2. kolu Wimbledona prije dva mjeseca. Podsjećamo, Konjuh je kod 7:7 u trećem setu iskrenula gležanj desne noge kad je stala na lopticu, u suzama i bez mogućnosti kretanja dočekala je kraj meča. Prethodno je još propustila tri meč-lopte.

- Normalno, sretna sam. Hvala mojim navijačima na podršci. Nije bio lagan meč protiv Varvare. Ljevakinja je i mi dešnjaci to nikako ne volimo. Radwanska? Zadovoljna sam što ću imati priliku revanširati joj se za poraz u Wimbledonu - rekla je Konjuh nakon meča.

Poljakinja je bez puno naprezanja izbacila Carolinu Garciju. Francuska po prvi put od 1981. godine nema ni jednu igračicu u osmini finala Grand Slam turnira, to je čudesan podatak no nama je daleko važnije da će u 4. kolu biti Ana Konjuh.

Dubrovkinja će biti jedina tinejdžerka među šesnaest preostalih igračica, nema sumnje da će se s osobitom pažnjom pratiti njen nastup u ponedjeljak. Naročito zbog svega što se dogodilo u Wimbledonu. Radwanska inače nema previše dobrih rezultata na US Openu, ovo joj je peti put da je u osmini finala (2007-08, 2012-13) ali nikada nije bila dalje od toga. Nemamo ništa protiv da se njena negativna serija u ovoj fazi turnira nastavi.

Linker
25. travanj 2024 13:43