Sep 3, 2016; New York, NY, USA; Ana Konjuh of Croatia serves against Varvara Lepchenko of the United States (not pictured) on day six of the 2016 U.S. Open tennis tournament at USTA Billie Jean King National Tennis Center. Konjuh won 6-3, 3-6, 6-2. Mandatory Credit: Geoff Burke-USA TODAY Sports - RTX2O0IM
Geoff Burke / USA Today Sports

DUEL U KOJEM ĆE SE PRIČATI

INTRIGANTNI DVOBOJ U OSMINI FINALA US OPENA Fantastična Ana ima neriješnih računa s Radwanskom!

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 04.09.2016. u 08:44

 • Ana Konjuh igrat će u ponedjeljak u osmini finala US Opena! Do najvećeg uspjeha u karijeri, prvog ulaska u drugi tjedan na Grand Slam turnirima 18-godišnja Dubrovkinja stigla je nakon što se u tri seta (6:3, 3:6, 6:2) obračunala s Amerikankom rođenom u Uzbekistanu, Varvarom Lepchenko. Za pobjedu joj je trebao jedan sat i 35 minuta.

  Da bi priča bila još intrigantnija za Konjuh, sljedeća suparnica bit će joj 4. igračica svijeta Agnieszka Radwanska, ista ona od koje je na onako nesretan način izgubila u 2. kolu Wimbledona prije dva mjeseca. Podsjećamo, Konjuh je kod 7:7 u trećem setu iskrenula gležanj desne noge kad je stala na lopticu, u suzama i bez mogućnosti kretanja dočekala je kraj meča. Prethodno je još propustila tri meč-lopte.

  - Normalno, sretna sam. Hvala mojim navijačima na podršci. Nije bio lagan meč protiv Varvare. Ljevakinja je i mi dešnjaci to nikako ne volimo. Radwanska? Zadovoljna sam što ću imati priliku revanširati joj se za poraz u Wimbledonu - rekla je Konjuh nakon meča.

  Poljakinja je bez puno naprezanja izbacila Carolinu Garciju. Francuska po prvi put od 1981. godine nema ni jednu igračicu u osmini finala Grand Slam turnira, to je čudesan podatak no nama je daleko važnije da će u 4. kolu biti Ana Konjuh.

   

  Dubrovkinja će biti jedina tinejdžerka među šesnaest preostalih igračica, nema sumnje da će se s osobitom pažnjom pratiti njen nastup u ponedjeljak. Naročito zbog svega što se dogodilo u Wimbledonu. Radwanska inače nema previše dobrih rezultata na US Openu, ovo joj je peti put da je u osmini finala (2007-08, 2012-13) ali nikada nije bila dalje od toga. Nemamo ništa protiv da se njena negativna serija u ovoj fazi turnira nastavi.

  Iz drugih medija