REUTERS/Toby Melville / REUTERS
'PSIHA NIJE BILA PRESUDNA'

JAVIO SE ČILIĆEV OTAC IZ MEĐUGORJA 'Osjećam se sretno, malo sam nezadovoljan što je Marin na kraju pukao, ozljeda je krivac, ne psiha'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. srpanj 2017. 19:59

Otac Marina Čilića Zdenko nije bio u Londonu, pripremao je veliko slavlje u Međugorju, ali nažalost na kraju je ono ipak izostalo. Uz Čilićeva oca bila je i HRT-ova ekipa:

- Sretan sam, finale je velika stvar, iako sam malo nezadovoljan što je Marin na kraju pukao. Najviše mi je žao zbog njega, ali i zbog svih navijača koji su očekivali da će danas Marin dati sve od sebe. Dao je on sve od sebe, u to uopće ne sumnjam, ali nije išlo - izjavio je Zdenko Čilić za HRT.

Problemi sa žuljevima hrvatkog tenisača su utjecali na cjelokupno izdanje i usmjerili Federera prema laganoj pobjedi, lakšoj nego je očekivao i sam.

- Marin nam se javio još jučer i rekao da ima problema sa žuljevima, ali znate kako je to s roditeljima. Nije nas želio s tim previše zamarati jer je znao da ćemo se previše brinuti. Međutim, čini mi se da nisu samo žuljevi bili problem. Mislim da ga je neka druga ozljeda također usporila. Šteta, no Marin je dao sve od sebe, danas je Federer bio bolji, ali siguran sam da će kad-tad doći dan kad će Marin ostvariti svoj san i osvojiti Wimbledon - kaže Zdenko Čilić.

Osim tjelesnog, važno je i mentalno zdravlje...

- Znam da nije lako nikome kad igra protiv Federera, ali ne bih rekao da je psiha bila presudna. Mislim da je ozljeda glavni krivac što Marin nije pružio maksimum - zaključio je Zdenko Čilić za HRT.

Linker
23. travanj 2024 01:44