Pool Getty Images
DRUŠTVO IZ WIMBLEDONA

JOŠ 2003. GODINE SU ZNALI ŠTO PRIJETI SVIJETU Shvatili su što se događa kad je udario SARS, osigurali se na vrijeme i danas zaradili basnoslovni iznos

Piše: HinaObjavljeno: 07. travanj 2020. 16:37

Wimbledon je jedan od 34 teniska turnira koji su otkazani zbog pandemije koronavirusa, ali i jedini koji će dobiti novac i to od osiguravajućeg društva zahvaljući osiguranju od pandemije.

Naime, All England Club je u svoje osiguranje uključio i slučaj pandemije još 2003. godine kada je svijetu prijetio SARS i sada će dobiti 114 milijuna eura. Svake su godine za osiguranje od pandemije morali plaćati 1,7 milijuna eura, piše britanski dnevnik "The Times".

Druga dva grand slam turnira - Roland Garros koji se zbog pandemije s kraja svibnja prebacio na rujan i US Open, koji je zakazan za kraj kolovoza - nemaju slično osiguranje pa im prijeti financijski gubitak od 250 milijuna eura u slučaju otkaza.

All England Cluba (AELT) je objavio da će dio iznosa osiguranja - točnije 23 milijuna eura - raspodijeliti klubovima, turnirima, sucima, igračima i drugima koji su pogođeni krizom nastalom širenjem koronavirusa.

Linker
21. travanj 2024 19:12