REUTERS
MALA UTJEHA ZA ANU

KAKAV POVRATAK 37-GODIŠNJE LEGENDE Venus izbacila pobjednicu Roland Garrosa i izjednačila rekord sestre Serene

Piše: HinaObjavljeno: 11. srpanj 2017. 20:35

Nakon što je u osmini finala nadigrala našu Anu Konjuh, američka veteranka Venus Williams svladala je i pobjednicu Roland Garrosa, 20-godišnju latvijsku tenisačicu Jelenu Ostapenko sa 6-3, 7-5 te se po deseti put u karijeri plasirala u polufinale Wimbledona.

Dvoboj je odigran na središnjem terenu sa zatvorenim krovom, zbog nestabilnog vremena u Londonu, gdje je kiša na početku dana dvaput prekinula program pa su organizatori odlučili ostaviti krov zatvorenim nakon što su pod njim svoj meč odigrali Novak Đoković i Adrian Mannarino, u kojem je drugi tenisač svijeta osigurao mjesto u četvrtfinalu.

Svladavši Ostapenko, 37-godišnja Venus Williams stigla je do 86. pojedinačne pobjede u All England Clubu, čime se izjednačila s mlađom sestrom Serenom kao najuspješnija među aktivnim tenisačicama na wimbledonskoj travi.

Venus će za svoje deveto finale u Wimbledonu, a 17. u karijeri na Grand Slam turnirima, igrati protiv pobjednice dvoboja Britanke Johanne Konte i Rumunjke Simone Halep. Ulaskom u polufinale Venus Williams osigurala je povratak među deset najboljih tenisačica svijeta nakon Wimbledona.

Prvom polufinalisticom postala je Španjolka Garbine Muguruza Blanco koja je sa 6-3, 6-4 svladala Ruskinju Svjetlanu Kuznjecovu.

Garbine Muguruza Blanco (Špa/14) - Svjetlana Kuznjecova (Rus/7) 6-3, 6-4

Venus Williams (SAD/10) - Jelena Ostapenko (Lat/13) 6-3, 7-5

Linker
23. travanj 2024 19:11