Tennis - Wimbledon - London, Britain - July 16, 2017 Croatia’s Marin Cilic receives medical attention during the final against Switzerland’s Roger Federer REUTERS/Andrew Couldridge
REUTERS/Andrew Couldridge / REUTERS

'EMOCIJE SU ME SVLADALE'

MARIN ČILIĆ OTKRIO KAKVA SE DRAMA ZBIVALA UOČI VELIKOG FINALA 'Kad sam se jučer probudio bol je bila ogromna. Nakupilo se krvi...'

AUTOR:
  • Sportske novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 16.07.2017. u 22:29

 • Iako smo potajno očekivali neizvjesnu borbu s Federerom, pa čak i senzacionalnu pobjedu, Marin Čilić nije uspio, a nezgodna ozljeda je uvelike uništila planove. Hrvatski as je u razgovoru za HRT otkrio što se događalo nakon polufinala protiv Sama Querreya i današnjeg finala.

  - Osjetio sam bol u stopalu poslije polufinala s Querreyom, ali uz pomoć lijekova i fizioterapeute nekako sam to zaliječio. Međutim, probudio sam se jučer i bol je bila ogromna, nakupilo se krvi ispod palca na stopalu, to mo cijeli dan rješavali i nekako smo uspjeli izvući tu tekućinu. Dobio sam injekciju, ali tamo je jako puno tvrde kože i nije uspjela blokirati bol - govori hrvatski as.

   

  Naravno, drama se nastavila i na sam dan velikog finala. Vremena je bilo sve manje i bilo je jasno da će nespreman ući u meč protiv sjajnog Švicarca, jednog od najboljih tenisača vih vremena.

  - Pola sata prije početka meča dobio sam još jednu injekciju i mislio sam da će manje boljeti, ali već na zagrijavanju sam osjetio veliku bol i tada mi je postalo jasno da neću moći igrati na najvišem nivou. Svaki put kad bih se oslonio na lijevu nogu me strašno boljela - kaže Čilić.

  Na kraju - ipak je to enorman uspjeh. Ali, što bi tek bilo da je pobijedio...

  - Uložio sam tako puno truda da dođem do finala Wimbledona, osjećaji su se skupljali... Shvatio sam da su mi male šanse tijekom meča i u tom trenutku su me preplavili osjećaji i svladale emocije - iskreno je zaključio Marin Čilić u razgovoru za HRT.