Clive Brunskill/Getty Images
GRAND SLAM

MLADA ČEHINJA KOJA JE IZBACILA PETRU MARTIĆ IZBORILA FINALE ROLAND GARROSA Obje finalistice već su sad ostvarile najveći uspjeh karijere

Piše: HinaObjavljeno: 07. lipanj 2019. 15:30

Čehinja Marketa Vondroušova (WTA-38.) i Australka Asleigh Barty (WTA-8.) igrat će u finalu grand slam turnira Roland Garros u Parizu.

Osma nositeljica Ashleigh Barty u polufinalu je slavila protiv američke senzacije Amande Anisimove s 6-7(4),6-3,6-3, dok je nepostavljena Marketa Vondroušova bila bolja od Britanke Johanne Konte s 7-5,7-6(2). Za obje tenisačice već je plasman u finale najveći uspjeh karijere.

Devetnaestogodišnja Vondroušova je nakon izbacivanja Petre Martić u četvrtfinalu gotovo na isti način u polufinalu eliminirala Kontu. Čehinja je u oba seta gubila s 3-5, ali je u oba navrata uspjela preokrenuti i postati prva tinejdžerica u finalu Garrosa još od Ane Ivanović i 2007. godine.

Barty (23) je u tijesnom meču pobijedila 17-godišnju Anisimovu i to nakon što je izgubila prvi set. Australka je u prvom setu vodila s čak 5-0, imala dvije set-lopte i uspjela ga je izgubiti, ali je zato u drugom nadoknadila zaostatak od 0-3 i preokrenula meč. Barty je prva Australka nakon devet godina i Sam Stosur, koja će igrati u grand slam finalu.

Linker
19. travanj 2024 21:35