Sep 7, 2019; Flushing, NY, USA; Serena Williams of the United States reacts after losing the first set against Bianca Andreescu of Canada in the women's singles final on day thirteen of the 2019 US Open tennis tournament at USTA Billie Jean King National Tennis Center. Mandatory Credit: Danielle Parhizkaran-USA TODAY Sports
USA TODAY Sports

19-GODIŠNJE ČUDO

MLADA KANAĐANKA S TERENA OTPUHALA JEDNU OD NAJVEĆIH SVIH VREMENA Andreescu srušila Serenu Williams i uzela svoj prvi Grand Slam u karijeri

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 08.09.2019. u 00:03

 • Kanadska tenisačica Bianca Andreescu pobjednica je Grand Slam turnira US Open u New Yorku nakon što je svladala 18 godina stariju američku tenisačicu Serenu Williams (37) 6-3, 7-5.

  U jednom trenutku Serena Williams se jednostavno raspala i činilo se da će u ovom finalu skupljati gemove. Kako je uostalom moglo biti drukčije kada je mlada Kanađanka, a tek joj je 19 godina, Bianca Andeescu vodila sa 6:3, 5:1 imala je i meč loptu.

  No, tenis je takav sport da se u treptaju oka neke stvari mogu promijeniti, a Amerikanka koja ne samo da je izgledala ranjivo već je bila posve izgubljena.

  Kanađanka je trebala prebaciti još samo jednu loptu i sve bi bilo gotovo. No, nije završilo baš tako jednostavno.

  Williams je nakon breaka zadržala svoj servis, a onda opet oduzela početni udarac Andreescu da bi se vratila do 5:5. No, vrata raja su samo na trenutak odškrinuta i Serena Williams nije mogla proći kroz njih i ni ove godine nije osvojila 24 Grand Slam naslov u karijeri, ni ove godine nije dostigla legendarnu Australku Margaret Court.

  Andreescu je napokon držala servis za 6:5 i onda je pokazala ono što su svi propitkivali hoće li moći i koliki je karakter. Kako je igrala ove godine, kako je igrala na US Openu njeno veliko vrijeme je tek pred njom iako je već osvojila Grand Slam naslov, a vrijeme čekanja za Serenu Williams traje. Do Australian Opena i dalje jer je posve sigurno da neće odustati u lovu na ono što je i za nju životni san.

  ---------------------------------------------------------------

  ŽENE, FINALE:

  Andreescu - S. Williams 6:4, 7:5

  ---------------------------------------------------------------

  Iz drugih medija