USA TODAY Sports
19-GODIŠNJE ČUDO

MLADA KANAĐANKA S TERENA OTPUHALA JEDNU OD NAJVEĆIH SVIH VREMENA Andreescu srušila Serenu Williams i uzela svoj prvi Grand Slam u karijeri

Kanadska tenisačica Bianca Andreescu pobjednica je Grand Slam turnira US Open u New Yorku nakon što je svladala 18 godina stariju američku tenisačicu Serenu Williams (37) 6-3, 7-5.
Piše: HinaObjavljeno: 08. rujan 2019. 02:03

U jednom trenutku Serena Williams se jednostavno raspala i činilo se da će u ovom finalu skupljati gemove. Kako je uostalom moglo biti drukčije kada je mlada Kanađanka, a tek joj je 19 godina, Bianca Andeescu vodila sa 6:3, 5:1 imala je i meč loptu.

No, tenis je takav sport da se u treptaju oka neke stvari mogu promijeniti, a Amerikanka koja ne samo da je izgledala ranjivo već je bila posve izgubljena.

Kanađanka je trebala prebaciti još samo jednu loptu i sve bi bilo gotovo. No, nije završilo baš tako jednostavno.

Williams je nakon breaka zadržala svoj servis, a onda opet oduzela početni udarac Andreescu da bi se vratila do 5:5. No, vrata raja su samo na trenutak odškrinuta i Serena Williams nije mogla proći kroz njih i ni ove godine nije osvojila 24 Grand Slam naslov u karijeri, ni ove godine nije dostigla legendarnu Australku Margaret Court.

Andreescu je napokon držala servis za 6:5 i onda je pokazala ono što su svi propitkivali hoće li moći i koliki je karakter. Kako je igrala ove godine, kako je igrala na US Openu njeno veliko vrijeme je tek pred njom iako je već osvojila Grand Slam naslov, a vrijeme čekanja za Serenu Williams traje. Do Australian Opena i dalje jer je posve sigurno da neće odustati u lovu na ono što je i za nju životni san.

---------------------------------------------------------------

ŽENE, FINALE:

Andreescu - S. Williams 6:4, 7:5

---------------------------------------------------------------

Linker
19. travanj 2024 21:29