Federer
 REUTERS/Carl Recine / REUTERS
VELIČANSTVENI FEDEX

NA PRAGU 38. GODINE, ALI FEDERER NEMA NAMJERU STATI Švicarac uoči sudara s Novakom Đokovićem: 'Nadam se da ću ga uspjeti gurnuti na rub provalije'

Piše: Davor BurazinObjavljeno: 12. srpanj 2019. 23:11

Nema veze što će 8. kolovoza proslaviti 38. rođendan, Roger Federer nema namjeru usporiti i u nedjelju će igrati u svom 12. finalu Wimbledona nakon što je u 40. međusobnom dvoboju u četiri seta svladao velikog rivala Rafaela Nadala. Bila je to 16. pobjeda legendarnog Švicarca s kojom je došao u priliku napasti 21. Grand Slam naslov, s druge strane stajat će još jedan veliki rival – ne znaš u stvari tko je veći – Novak Đoković. Bit će to njihov 48. meč, Srbin ih je dobio 25, Švicarac 22.

- Iscrpljen sam – iskren je bio Federer po izlasku s terena.

– Bilo je vrlo teško na kraju. Rafa je spasio dvije meč-lopte na 5:3, natjerao me da serviram za pobjedu i to nije bilo jednostavno, jer sam morao spašavati break-loptu. Meč je bio na visokoj razini, nevjerojatan, uvijek poseban.

Teško je izdvojiti jedan trenutak, koji je prelomio ovaj meč. Nikada to nije jedan trenutak, nitko od njih se nema namjeru predati i spreman je boriti se do kraja. Tako je i Nadal na kraju izvlačio iz sebe maksimum napora da bi se održao i umalo je nagrađen.

- Prvi set je bio ogroman, vrlo važan. Htio sam održati takav nivo, međutim, Rafa se vratio još jači, izjednačio, a poslije? Pravi užitak za igranje, nevjerojatni poeni, nevjerojatna borba.

Švicarcu je ovo 32. finale na Grand Slam turnirima, najstariji (37 godina, 340 dana) je finalist od Kena Rosewalla 1974. godine (39 godina, 246 dana), također u Wimbledonu. Priznao je da je iscrpljen i čeka ga najteži mogući protivnik. Ne, nije tio bio Nadal. Đoković je taj.

- Apsolutno težak protivnik, koji je odigrao fenomenalan turnir. Čvrst kao stijena. Znate, biti prvi na svijetu godinama, ako izuzmemo jednu, ne može se tek tako, ne može se slučajno. Nadam se da ću ga uspjeti gurnuti na rub provalije i da ću ga pobijediti, ali to neće biti nimalo lako.

Linker
26. travanj 2024 19:53