REUTERS/Edgar Su
REAKCIJA NAKON MEČA

NAJBOLJI TENISAČ SVIJETA NIJE MOGAO SAKRITI RAZOČARANJE Utučeni Španjolac nakon poraza od Čilića otkrio zašto je došlo do šokantnog završetka

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 23. siječanj 2018. 17:33

Zbog ozljede desne noge Rafael Nadal predao je četvrtfinalni meč Australian Opena Marinu Čiliću kod vodstva Hrvata 2:0 u petom, odlučujućem setu.

Ozljeda je Nadala počela mučiti u četvrtom setu, zbog čega je zatražio i liječničku pomoć na terenu, ali nije pomoglo.

"U četvrtom setu kod jednog pokreta, mislim kod dropshota, sam osjetio nešto. U tom trenutku sam osjetio da se nešto dogodilo, ali nisam shvaćao koliko je loše u tom trenutku", rekao je Nadal nakon meča.

"Znam da se radi o mišiću zadnje lože, ali ne znam još kojem i koliko je loše, još je prerano. Uskoro ću se testirati i vidjeti hoću li moći pratiti svoj raspored. Na kraju mi je noga bila blokirana. Nisam od onih koji voli predati meč, ali nije imalo smisla nastaviti jer nisam znao hoću li još pogoršati ozljedu", objasnio je najbolji tenisač svijeta.

"Propustio sam dobru priliku za plasman u polufinale Grand Slama i to mi se već dogodilo nekoliko puta ovdje. Inače sam pozitivna osoba, ali ovo danas je propuštena prilika za polufinale Grand Slama i borbu za naslov koja mi je jako važna. To mi je zaista teško prihvatiti", jadao se Nadal.

"Radio sam naporno kako bih bio ovdje. Napravili smo sve stvari koje smo vjerovali da su ispravne", nadodao je Nadal, koji je preskočio turnire u Abu Dhabiju i Brisbaneu da bi se oporavio od ozljede koljena koja ga je mučila na početku sezone.

Linker
26. travanj 2024 12:29