USA Today Sports
LUTALI GODINAMA, SPOJILA IH SUDBINA

NJEMICA I HRVAT KOJI SU KREIRALI SVJETSKU SENZACIJU Do neki dan nisu čuli jedno za drugo, a danas su Grand Slam pobjednici

Piše: Vedran BabićObjavljeno: 11. rujan 2016. 15:02

Do ovog turnira nisu se poznavali, nisu nikad ni čuli jedno za drugo, no Mate Pavić i Laura Siegemund osvojili su US Open u konkurenciji mješovitih parova! Oboje su tražili par kad su se prijavljivali za posljednji Grand Slam sezone i, eto, sudbina ih je spojila. Pokazalo se da je to bila kombinacija iz snova jer su Splićanin i Njemica došli do najvećeg trofeja u karijeri.

U birano društvo Grand Slam pobjednika kročili su svladavši u finalu favoriziranu američku kombinaciju Coco Vandeweghe i Rajeev Ram 6:4, 6:4. U tijesnom prvom setu dovoljan im je bio “break” kod 4:4, dok su u drugom izgubili početni “break” iz prvog gema, ali su kod 3:3 ponovno oduzeli servis suparnicima i do kraja glatko zadržali prednost.

Ono što uspjeh Pavića i Siegemund čini još posebnijim jest to što je stigao poslije pet čistih pobjeda na turniru, sve bez izgubljenog seta! Vrlo impresivno. I dostojno Grand Slam titule, najslavnijeg trenutka njihovih karijera.

Dvadesettrogodišnjem Paviću, koji se potpuno usmjerio na konkurenciju parova, to je bio najbolji Grand Slam rezultat nakon što je s Novozelanđaninom Michaelom Venusom osvojio već pet ATP turnira, od toga četiri ove godine. Prije pet godina Pavić je osvojio juniorski Wimbledon s Britancem Morganom, ali ova je titula, jasno, nemjerljivo veća. Ni pet godina starija Siegemund nikad nije došla ovako daleko na Grand Slamu. Ni u singlu ni u parovima.

No, to ništa nije značilo. Pavić i Siegemund očito su “kliknuli” i, tko zna, možda je ovo tek početak njihove plodne suradnje na Grand Slam turnirima. Bila bi šteta stati na ovome nakon ovako briljantnog izdanja.

Robert Deutsch-USA TODAY Sports
USA Today Sports

- Imam sjajnog partnera. Prije dolaska u New York nisam ni znala tko je, no tijekom ovog turnira sam ga puno bolje upoznala. Način igre nam se slaže, a on je k tome i odličan server. Vjerujem da bi svaka djevojka htjela takvog partnera - kazala je Siegemund na dodjeli trofeja.

Ne samo što će Pavić kući ponijeti najvrjedniji pehar karijere, već će i u džep pospremiti najveću novčanu nagradu do sada. S partnericom će podijeliti 150 tisuća dolara, dakle njemu će pripasti 75 tisuća, što je daleko najveća nagrada koju je kao tenisač na jednom turniru primio. To je više od pola iznosa koji je zaradio u cijeloj sezoni do ovog turnira. Samo neka ovako nastavi. Bit će još i novca i trofeja u domu Pavićevih.

Linker
18. travanj 2024 18:20