REUTERS/Toby Melville
ČEKA SUPARNIKA

NOVAK ĐOKOVIĆ PROHUJAO U DEVETO POLUFINALE WIMBLEDONA Nakon problema u prvom setu pomeo Belgijanca uz tek šest izgubljenih gemova

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. srpanj 2019. 18:49

Novak Đoković lakoćom je izborio plasman u polufinale Wimbledona. Srpski tenisač u četvrtfinalu je deklasirao Belgijanca Davida Goffina sa 6:4, 6:0, 6:2 nakon jednog sata i 57 minuta igre.

Goffin se vrlo dobro držao samo u prvom setu, poveo je 4:3 uz break, ali onda je uslijedila apsolutna Đokovićeva dominacija.

Đoković je počevši od kraja prvog seta do početka trećeg nanizao deset uzastopnih gemova i Goffinu nije dao ni najmanje šanse. Bio je to sedmi dvoboj ove dvojice tenisača i šesti trijumf Đokovića koji je stigao do svoje 70. pobjede u All England Clubu.

Sljedeći suparnik branitelju vimbldonskog naslova u njegovom devetom polufinalu ovog turnira bit će španjolski tenisač Roberto Bautista Agut (ATP - 22.) koji se prvi put u karijeri probio do polufinala na Grand Slam turnirima, nakon što je nadigrao Argentinca Guida Pellu sa 7-5, 6-4, 3-6, 6-3.

Bio je to njihov treći međusobni dvoboj i treća pobjeda 31-godišnjeg Španjolca.

Đoković u međusobnim dvobojima s Bautistom Agutom vodi sa 7-3, a srpski tenisač je slavio u sva tri dosadašnja meča na Grand Slam turnirima. Zanimljivo, Španjolac je pobijedio Đokovića u oba meča odigrana ove godine, u polufinalu turnira u Dohi te u osmini finala u Miamiju, a oba puta je nadoknadio set zaostatka. Ovo će im biti prvi meč na travnatoj podlozi.

"Izgubio sam od Bautiste Aguta dva posljednja meča ove godine. Konstantan je i nema puno padova u igri", komentirao je Đoković prije nego li je uopće saznao da će Bautista Agut biti njegov sljedeći suparnik.

Linker
26. travanj 2024 09:29