Screenshot/AOTV
NEMAJU RAZUMIJEVANJA

NOVINARI SE OBRUŠILI NA IZNENAĐENOG ROGERA FEDERERA NA KONFERENCIJI ZA MEDIJE 'Ma razumijem da su bijesni, ali što sam drugo mogao učiniti!?'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. siječanj 2020. 15:50

Roger Federer oduševljen je svojim izdanjem na startu Australian Opena, lako je u tri seta pobijedio Stevea Johnsona, no pomalo je ostao razočaran poslije na pressici jer to nikog nije - zanimalo.

"A kad će pitanja o mojem susretu protiv Stevea?", našalio se pri kraju pressice najpopularniji tenisač današnjice.

No ono što se događalo nešto ranije svakako se nije ticalo njegovog ovosezonskog debija u Melbourne Parku. Naime, novinare je zanimalo što misli o tome da su pojedini igrači iz kvalifikacija optužili upravo njega, Đokovića i Nadala da gledaju samo na vlastite interese, te da nisu dali svoj maksimum u zaštiti ostalih igrača kad je u pitanju kvaliteta zraka u devastiranoj Australiji...

MELBOURNE, AUSTRALIA - JANUARY 20: Roger Federer of Switzerland and Steve Johnson of the United States of America embrace at the net following their Men's Singles first round match on day one of the 2020 Australian Open at Melbourne Park on January 20, 2020 in Melbourne, Australia. (Photo by Quinn Rooney/Getty Images)
Getty Images

"Bio sam tog dana u uredu i otvoreno pitao što ćemo uraditi po tom pitanju. Igrati ili ne, je li sigurno ili nije? Tog dana također je bilo vruće, ali to i nije novost. No, neki igrači nisu naviknuti igrati u takvim uvjetima, Dim? OK, ne mogu reći da dim nije utjecao, ali što mogu? Možemo jedino razgovarati, komunikacija je ključ svega. Iskreno, ja se osjećam kao da nisam dobio potpune informacije o svemu ovome", rekao je Federer i nastavio:

"Mogu li ja otići na teren i reći da se ne igra? Možda smo zakasnili, ali ne vjerujem da sam mogao uraditi više od ovoga što sam uradio. Išao sam od ureda do ureda, razgovarao s igračima, juniorima. Razumijem da su neki i dalje bijesni, ali ovo s dimom je novost za sve nas. A i neki će se uvijek žaliti."

Posljednjih dana, tjedana, Australiju je napalo nekoliko tisuća požara koji su doslovno uništili rubne dijelove tog izoliranog kontinenta.

"Mislim da se krećemo na granici, ali da smo sigurni po tom pitanju. Izađite na ulicu i pitajte ljude žele li napustiti Melbourne, Australiju. Nisam toliko zabrinut za nas ovdje, više me brinu ljudi koji su daleko bliže vatri i dimu", zaključio je švicarski tenisač.

"A kad će pitanja o mojem susretu protiv Stevea?", našalio se.

Ne danas, čini se...

Screenshot/AOTV

Linker
20. travanj 2024 15:38