Clive Mason/Getty Images
POŠTENO PRIZNALA

PETRA MARTIĆ NAKON ISPADANJA IZ ROLAND GARROSA I VELIKE PROPUŠTENE PRILIKE 'Ne znam jesam li tužna, ljuta, razočarana ili depresivna...'

Piše: HinaObjavljeno: 05. lipanj 2019. 01:16

Hrvatska tenisačica Petra Martić nije se uspjela plasirati u polufinale grand slam turnira Roland Garros nakon što je u Parizu izgubila od 38. igračice svijeta Čehinje Markete Vondroušove s 6-7 (1), 5-7 za dva sata igre.

Martić nije uspjela doći do rezultata karijere i postati tek treća hrvatska tenisačica, nakon Ive Majoli i Mirjane Lučić, koja je igrala polufinale na jednom grand slam turniru. Dvadesetosmogodišnja Dućanka propustila je svoju priliku u prvom setu kada je prvo kod 5-4 servirala za meč, a kod vodstva 6-5 imala je čak tri vezane set-lopte, koje nije uspjela realizirati. To je psihički jako uzdmalo Petru, koja je pala protiv odlične protivnice, koju je pobjeđivala u sva četiri prijašnja dvoboja, a prije mjesec dana je upravo protiv mlade, 19-godišnje Čehinje uzela u Istanbulu svoj prvi WTA turnir.

"Teško je, ne znam kako se osjećam. Ne mogu se i dalje odlučiti. Ne znam jesam li sretna, tužna, ljuta, razočarana ili depresivna. Mislim da sam sve pomalo. Borila sam se koliko sam mogla od prvog do zadnjeg poena i dala sam sve. Iz te perspektive zaista sam ponosana na sebe i nastup na turniru. Ali naravno, bila sam u četvrtfinalu i imala sam šansu, ali danas mi nije bilo suđeno", rekla je Martić.

Bio je ovo peti međusobni omjer Martić i Vondroušove i prva pobjeda Čehinje.

"Mislim da je ona igračica koja se najbolje kreće na cijelom WTA Touru. Njezine su noge nevjerojatne. Sa svojim me stilom podsjeća na Halep. Kod nje ne dobivate besplatne poene, ima nevjerojatan dodir i kreće se nevjerojatno. Ako je napadnete pola sekunde ranije nego li biste trebali kontrira vam i onda ste u nevolji. A pronaći pravi balans između strpljivosti i napada u pravom trenutku jako je teško. A za tako nešto napraviti kroz dva ili tri seta, treba potrebna vještina. Ja sam to uspjela četiri puta, ne i peti. Ali odigrala je nevjerojatno i definitivno je zaslužila biti u polufinalu. Njezina cijela sezona to pokazuje i danas je to dokazala u ovom meču", zaključila je Martić.

Linker
24. travanj 2024 13:38