'OVO JE NAJGORI MOGUĆI EPILOG'

PRAVA ISTINA O ČILIĆEVOJ OZLJEDI S LICA MJESTA 'Marin ovaj meč nikad ne bi igrao da nije u pitanju finale Wimbledona! Pogledaj kako staje na nogu...'

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 17.07.2017. u 13:41

 • Zahvaljujući Mariju Ančiću nisam uspio na vrijeme otići na centralni teren gledati u živo finale Marina Čilića i Rogera Federera. Naš bivši tenisač, koji je ovdje prvenstveno bio u ulozi trenera Novaka Đokovića, morao mi je nešto dostaviti za sestru Sanju prije nego se uputio u zračnu luku Heathrow na let za New York.

  Po dobrom starom običaju je kasnio, a ja sam za to vrijeme odustao od namjere da odem na centralni teren i nisam u tome vidio ništa loše.

  Žao mi je finala

  Čak sam u tome tražio nekakav dobar znak. Uostalom, bio sam u Wimbledonu 2011. i također nisam u živo gledao finale Gorana Ivaniševića i Patricka Raftera. Nakon što sam se oprostio s Ančićem, sjeo sam na prvo slobodno mjesto u press-centru na prvom katu, odmah do izlaza na terasu.

  Nekada je to bio “hrvatski korner”, cijeli red su zauzimali hrvatski novinari, ali vremena su se promijenila i tu su sada bili neki drugi ljudi tijekom turnira.

   

   

  Srećom, otišli su prije finala, ostavili su prazna mjesta i ja sam se od sredine prvog seta skrasio na staroj poziciji. I to mi je izgledalo dobro, ali samo još nekoliko trenutaka kad je postalo vidljivo da našeg najboljeg tenisača nešto opasno muči.

  Ubrzo sam dobio i društvo, do mene je sjeo Mats Wilander, jedan od najvećih tenisača svih vremena, trostruki osvajač Roland Garrosa, danas u ulozi komentatora Eurosporta. Krenula je i konverzacija, komentari na ono što se događa. On i Ančićev bivši trener Frederik Rosengren su iz istoga grada u Švedskoj, Vaxjoa pa kad sam spomenuo da to znam, gotovo da smo se sprijateljili.

  - Žao mi je Marina, žao mi je zbog finala. Ovo je najgori mogući epilog - rekao je Wilander kad je postalo jasno da je Čilić limitiran i da se ne može suprotstaviti Federeru.

  Pridružio nam se i Jacco Eltingh, bivši nizozemski tenisač, pobjednik Wimbledona u parovima s Paulom Haarhuisom.

  - Ima problem sa stopalom, to je evidentno, ne kreće se dobro. Uopće se ne kreće - rekao je Eltingh.

  - Mislim da on ovaj meč nikada ne bi igrao da nije u pitanju finale - prisnažio je Wilander ono što je bilo očito - Pogledaj kako pažljivo staje na nogu, pogotovo kad se mora kretati u stranu - rekao je nakon što se približio ekranu da bi se još bolje uvjerio.

  Ja sam, onako sa strane, dodao da je Marin i u polufinale US Opena 2015. godine protiv Novaka Đokovića ušao ozlijeđen. Dva dana prije u pobjedi nad Jo-Wilfriedom Tsongom iskrenuo je nogu.

   

  Svaki do kraja

  - Ne bi ni tada igrao da nije bilo polufinale i da nije bio branitelj naslova - objasnio sam Wilanderu.

  - Marin mi tako i izgleda, kao čovjek koji nikada ne predaje meč.

  Onda smo pogledali statistiku, 742 meča je odigrao, svaki do kraja. Kao što je i Federer ponosan na istu stvar, čak 1.416 mečeva je završio kad je izašao na teren. Nema predaje.

  - Opet, žao mi je. Marin je igrao odličan tenis do finala, zaslužio je biti u finalu i zaslužio je odigrati ga zdrav. Vjerovao sam da može ugroziti Rogera, pokazao je u prošlosti da mu može nauditi i nešto slično sam očekivao sada - rekao nam je na kraju ugodnog druženja Wilander.