REUTERS/Edgar Su
POZNATE SVE POLUFINALISTICE

SERENA WILLIAMS IZGUBILA NEMOGUĆE NA AUSTRALIAN OPENU Protiv Čehinje je imala 5:1 u setu odluke, ali Čehinja je spasila četiri meč-lopte i preokrenula

Piše: HinaObjavljeno: 23. siječanj 2019. 10:16

Serena Williams, bivša najbolja tenisačica svijeta, ispala je u četvrtfinalu Australian Opena iako je vodila s 5:1 u trećem, setu odluke protiv Karoline Pliškove. Na kraju je Čehinja slavila sa 6:4, 4:6, 7:5. Druga polufinalistica je Japanka Naomi Osaka koja je sa 6:4, 6:1 pobijedila Elinu Svitolinu.

Williams je protiv Pliškove imala ogromnu prednost, četiri meč-lopte, ali je Pliškova sve uspjela spasiti, nanizala šest gemova zaredom i dobila meč.

"Nisam napravila ništa loše na tim meč-loptama. Ne mogu reći da sam se stisnula, nego je ona doslovno odigrala svoj najbolji tenis u životu. Ne podnosim poraze dobro, ali Karolina je ugasila svjetla počevši od rezultata 5-1, 40-30. Doslovno, nikad nisam vidjela tako nešto", komentirala je Williams, osvajačica rekordna 23 Grand Slama u pojedinačnoj konkurenciji.

MELBOURNE, AUSTRALIA - JANUARY 23:  Karolina Pliskova of Czech Republic celebrates winning match point in her quarter final match against Serena Williams of the United States during day 10 of the 2019 Australian Open at Melbourne Park on January 23, 2019 in Melbourne, Australia.  (Photo by Mark Kolbe/Getty Images)
Mark Kolbe/Getty Images
Karolina Pliškova

Pliškova, finalistica US Opena iz 2016., već je sada ostvarila svoj najbolji rezultat na Australian openu gdje do sada nije došla dalje od četvrtfinala.

Osaka je nakon meča koji je trajao samo sat i 12 minuta izjavila da se osjeća "čudno" jer želi više nakon što se u svom prvom nastupu na Australian Openu plasirala u polufinale. Ona je prošle godine kao 20-godišnjakinja postala prva Japanka koja je osvojila neki grand slam turnir pobijedivši u finalu US Opena Serenu Williams.

"To je nešto na čemu sam puno radila, da ostanem na turnirima što dulje. Mislim da sam u stanju sada to napraviti. Ali sada samo želim gledati prema naprijed. I zato mogu reći da nisam u potpunosti zadovoljna - sretna sam što sam tu, ali istovremeno želim ići dalje. Ima još mečeva koje moram pobijediti", izjavila je Osaka koja je prva Japanka koja se plasirala u polufinale Australian Opena nakon Kimiko Date 1994.

Polufinalni susret između Pliškove i Osake na rasporedu je u četvrtak.

U drugom polufinalnom susretu ogledat će se još jedna Čehinja Petra Kvitova i Amerikanka Danielle Collins.

Australian Open

Tenisačice, četvrtfinale:

Karolína Plíšková (Češ/N.7) - Serena Williams (SAD/N.16) 6-4, 4-6, 7-5

Naomi Osaka (Jap/N.4) - Elina Svitolina (Ukr/N.6) 6-4, 6-1

Linker
24. travanj 2024 05:21