REUTERS/Benoit Tessier
KRALJ ZEMLJE U LOVU NA 11. NASLOV

SERENA WILLIAMS NAPRASNO OTKAZALA LJUTOJ RIVALKI Amerikanka objasnila svoju odluku, Nadal u četvrtfinalu Roland Garrosa

Piše: HinaObjavljeno: 04. lipanj 2018. 18:19

Španjolski tenisač Rafael Nadal se u ponedjeljka plasirao u četvrtfinale Roland Garrosa nakon što je u osmini finala bio bolji od Nijemca Maximiliana Marterera sa 6-3, 6-2, 7-6(4).

Prvog igrača svijeta u četvrtfinalu čeka Argentinac Diego Schwartzman koji je u osmini finala eliminirao Južnoafrikanca Kevina Andersona sa 1-6, 2-6, 7-5, 7-6 (0) i 6-2.

Nadal na Roland Garrosu 'lovi' 11. naslov, a s današnjom pobjedom se 12. put uvrstio među osam najboljih na turniru, a ukupno 35. put na Grand Slam turnirima. Do sada je na Grand Slam turnirima upisao 234 pobjede.

Bez plasmana u četvrtfinale ostala je druga tenisačica svijeta Dankinja Caroline Wozniacki koju je u osmini finala izbacila Ruskinja Daria Kasatkina, 14. na WTA ljestvici. Ruskinja, kojoj je ovo prvo četvrtfinale nekog grand slam turnira, bila je bolja od danske tenisačice u dva seta sa 7-6 (7/5), 6-3.

Meč je prekinut u nedjelju navečer zbog mraka, a nastavak u ponedjeljak je trajao manje od 20 minuta.

Amerikanka Serena Williams je u ponedjeljak zbog ozljede otkazala meč osmine finala Roland Garrosa protiv Ruskinje Marije Šarapove.

Williams, bivši "broj jedan" ženskog tenisa, na konferenciji za novinare je izjavila da se povlači s Roland-Garrosa zbog "problema s prsnim mišićem".

Za mlađu sestru Williams ovo je prvi grand slam turnir od prošlogodišnjeg Australian Opena kojeg je i osvojila, i nakon kojeg je objavila da je trudna. Nakon toga je uzela pauzu kako bi rodila u rujnu prošle godine, a na teniske terene se vratila u ožujku na turniru u Indian Wellsu.

Linker
20. travanj 2024 12:37