Michael Steele/Getty Images
POLUFINALE WIMBLEDONA

SIMONA HALEP IZGUBILA SAMO ČETIRI GEMA, SERENA WILLIAMS JOŠ UVJERLJIVIJA Ivan Dodig ostao bez finala parova

Piše: HinaObjavljeno: 11. srpanj 2019. 19:14

Serena Williams i Simona Halep igrat će u finalu Wimbledona, što znači da je 37-godišnja Amerikanka treći put od rođenja kćeri Olympije u prilici izjednačiti rekord Margaret Court od 24 pojedinačna Grand Slam naslova. Ona je, dakle, već trudna osvojila 23. titulu na Australian Openu 2017. godine, a nakon rođenja djeteta vratila se na Tour, izborila dva finala i oba izgubila.

Lani u Wimbledonu od Angelique Kerber i potom na US Openu od Naomi Osake. Sada će biti golema favoritkinja protiv Rumunjke, u dvoboj će ući s omjerom 9-1 u međusobnim susretima i 3-0 na Grand Slam turnirima. Serena se poigrala s Barborom Strycovom, ukupno 58 minuta uz gubitak tri gema. To je bilo lako predvidjeti jer Serena je u Wimbledonu samo dvaput izgubila od nepostavljene igračice - na početku karijere (1998.) od Virginije Ruano Pascual i 2005. od Jill Craybas. U svom 11. finalu u All England Clubu (Martina Navratilova ih je igrala 12) Serena će loviti osmu titulu i tu, zasad ukletu, 24. kojom bi se izjednačila s Court. - Dobar je osjećaj ponovno biti u finalu. Igra mi je napredovala sa svakim mečom.

Sereni je 37 godina, devet mjeseci i 17 dana, a Navratilova je svoje posljednje finale, 1994., igrala s 37 godina, osam mjeseci i 15 dana. - Što da vam kažem? Volim svoj posao, volim ovo što radim. Svako jutro se budim i želim više.

To je tajna njezine dugovječnosti. Prilično jednostavno, zar ne? Što očekuje od meča protiv Halep? - Simona je dosad igrala odličan turnir, vidjela sam kako je pobijedila Svitolinu. Naši su mečevi često bili vrlo teški.

Istina, ali Halep je dobila samo onaj u skupini na WTA Finalsu 2014. u Singapuru. Sve ostalo je pripalo Sereni, uključujući jedan u Wimbledonu prije osam godina. Srele su se u 2. kolu, bilo je 3:6, 6:2, 6:1. I ostala dva na Grand Slam turnirima igrala su se u tri seta, četvrtfinale US Opena prije tri godine i u siječnju u osmini finala Australian Opena.

- Kad igram protiv Serene, vjerujem da nisam bez izgleda. Respektiram sve što je postigla, ali vjerujem da mogu protiv nje. Moram popraviti neke stvari, ali neću vam reći o čemu se radi. Ovo je, jedan od najboljih trenutaka u mom životu.

S ovim finalom, petim na Grand Slam turnirima, dostigla je Iliea Nastasea. Treba znati da je ona prva tri finala izgubila (Roland Garros 2014. i 2017. te Australian Open 2018.), ali onda se dogodio Pariz prošle godine kad je nadoknadila set i break manjka protiv Sloane Stephens. Trenutak najveće sreće i potom pomalo logičan pad. - Opet sam gladna uspjeha - izjavila je tijekom turnira, i to potvrdila na terenu.
Zvuči opasno. Tako je izgledala u pobjedi nad Elinom Svitolinom. Serena će definitivno biti pod pritiskom.

Dodig bez finala

Hrvatski tenisač Ivan Dodig i Slovak Filip Polašek nisu se uspjeli plasirati u finale muških parova u Wimbledonu, nakon što su u polufinalu izgubili od Francuza Nicolasa Mahuta i Edouarda Rogera-Vasselina sa 2-6, 6-7 (7), 6-7 (2). Nakon prvog seta kojeg su Francuzi dobili za pola sata igre sa 6-2 uz dva breaka, u ostatku meča gledali smo izjednačenu igru.

U iduća dva seta nije bilo izgubljenih servisa, pa su oba seta riješena u trinaestoj igri. Nažalost, Francuzi su u oba 'tie breaka' manje griješili i oba su otišla na njihovu stranu. U 'tie breaku' drugog seta hrvatsko-slovački par je imao set loptu pri vodstvu 6-5 i dva servisa, ali su Francuzi dobili oba poena, a potom i set. Dodigu i Polašeku ovo je bio tek drugi turnir na kojem su igrali zajedno. U tjednu prije Wimbledona su nastupili u Antalyji, gdje su stigli do finala.

Linker
25. travanj 2024 16:03